Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Se dublează prețul gigacaloriei în București. Cât vor plăti oamenii și cât suportă primăria

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se scumpesc căldura și apa caldă pentru bucureștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare, anunță primarul general Nicușor Dan. Mai precis, prețul gigacaloriei crește la 330 de lei, adică mai mult decât dublu.  

Consilierii generali urmează să voteze această majorare a gigacaloriei. Practic, bucureștenii vor plăti 330 de lei, în loc de aproximativ 140 de lei cât este în prezent prețul pentru populație.

Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 aprilie, iar bucureștenii vor plăti o treime din prețul total al gigacaloriei, care a ajuns la aproximativ 900 de lei, dublu față de anul trecut, în contextul ăn care și prețul azului a explodat la nivel internațional.

Primăria are doar un miliard alocat la buget

Mai este de precizat că această diferență dintre cât plătesc bucureștenii și cât costă în total gigacaloria va fi plătită în continuare de Primăria Capitalei, prin subvenția, ca și până acum.

Aceasta subvenție depășește 2 miliarde de lei, în condițiile în care vîn buget era prevăzut doar un miliard de lei. Primăria așteaptă acum și ajutorul Guvernului pentru a putea suporta această scumpire.

Citește și
Calorifer
Preţul energiei termice creşte în Capitală, la 330 de lei fără TVA/gigacalorie, de la 140 de lei

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult