Scandalul iscat de un asistat social când a aflat că rămâne fără banii de la stat
Your browser doesn't support HTML5 video.
În Botoșani, un funcționar de la Agenția de muncă a fost amenințat cu bătaia. Soțul unei tinere s-a înfuriat când a aflat că femeia pierde banii de la stat, pentru că nu a vrut să se angajeze. În toată țara, mii de oameni sunt în aceeastă situație.
Un funcţionar din oraşul Ștefănești, Botoşani, a sunat la 112 şi a anunţat că un bărbat îl înjură şi îl ameninţă cu bătaia. Bărbatul agresiv tocmai aflase că soţia sa nu va primi bani de la stat, după ce a refuzat un loc de muncă.
"Având în vedere că Legea 416 s-a modificat şi că refuzul nejustificat al unui loc de muncă nu îi mai dreptul la ajutorul social, bărbatul a devenit foarte impulsiv, agresiv şi l-a înjurat pe salariatul nostru, ameninţându-l cu bătaia", explică Teodor Dimitriu, director AJOFM Botoşani.
Echipajul de poliţie a reuşit să îl potolească pe individ şi l-a amendat cu 500 de lei.
Agresor: - Mi-a ajuns cuţitul la os. Mi-a zis că astea sunt procedurile. Ne-am luat la ceartă acolo la discuţie, a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112.
Reporter: - L-ați ameninţat?
Agresor: - Pai nu ştiu ce să vă spun, ca omul, la nervi mai spune câte o prostie, ceva, asta recunosc, dar nu că l-am ameninţat că îl omor, că nu ştiu ce. Cine ştie ce i-oi fi spus?
În judeţul Botoşani, autorităţile au decis ca din cei aproape 4000 de beneficiari de ajutor social, 179 să fie scoşi de la plată începând cu 1 Decembrie, după ce oamenii au refuzat un loc de muncă. Este şi cazul acestui bărbat:
"Când am venit ieri să aduc hârtie şi să îmi scot adeverinţa, mi-au spus că nu, pentru că am refuzat locul de muncă", spune un fost beneficiar de ajutor social.
În judeţul Iaşi, luna trecută, 48 de asistaţi sociali au respins ofertele de muncă propuse de primarii, în colaborare cu AJOFM. În consecinţă, de la 1 decembrie, vor rămâne fără ajutorul minim garantat.
Soţul unei tinere, beneficiar de ajutor social de 4 luni, a refuzat să lucreze la o fabrică de mobilă, deşi ar fi câştigat un salariu de două ori mai mare decât ajutorul de la stat.
Femeie: - Păi cum să-i convină să se ducă să muncească cu 9-10 milioane pe lună?
Reporter: - Dar ajutorul social pe care îl luaţi cât este?
Femeie: - 4 milioane, dar el se mai duce pe ici, pe colo, mai lucrează pe unde găseşte.
"Unii motivează că salariul este mic, că sunt bolnavi şi nu pot munci", spune primarul comunei Țibănești din Iași.
Valoarea minimă a ajutorului social este de 142 de lei, de persoană şi creşte o dată cu numărul membrilor familiei. Ajutorul social poate fi suspendat timp de un an, apoi beneficiarul are dreptul să ceară reanalizarea situaţie sale.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: bani , lege , primari , ajutor social , functionar
Dată publicare: 09-11-2018 18:26