Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal cu o investiție de sute de mii de euro. Edilii, acuzați că au lăsat în paragină o clădire

Your browser doesn't support HTML5 video.

Investiție cu scandal într-o localitate din județul Dâmbovița! După ce au lăsat ani în șir în paragină un ”after school” care a costat aproape 400.000 de euro din fonduri europene, edilii renovează acum clădirea, transformând-o în sediul... primăriei.

Desigur că hotărârea i-a nemulțumit atât pe dascăli, cât și pe părinți.

Reporter: "Domnule vice, am rugămintea să îmi spuneți ce se întâmplă aici?"  Gheorghiță Matei, viceprimarul comunei Șelaru: ”Am treabă!” Reporter: Păi, aveți treabă, dar mai e after school, ce e aici? Viceprimar: ”Da!” Reporter: "E afterschool?" Viceprimar: ”Păi, scrie primărie pe el!” Reporter: "Va mutați cu primăria?"  Viceprimar: ”Nu!” Reporter: "Dar?"  Viceprimar: ”O renovăm!"

”After school”-ul din Şelaru a fost ridicat în 2010, din fonduri europene, și a funcționat aproximativ doi ani și jumătate. Apoi, edilii au pus lacătul pe el și l-au lăsat în paragină.

Acum însă, au decis să îl renoveze, însă nu pentru ce a fost inițial construit, ci pentru a-l transforma în noul sediu al primăriei.

Citește și
scoala, gradina, ferentari
O şcoală din Ferentari a transformat 600 de mp din curte în grădină. Vor avea o sală de clasă în aer liber

Localnic: "Nu primărie, nu! Primărie are! Să lase pentru copii, nu pentru primărie, primăria are destul loc!" Localnic: "Copiii aveau nevoie de o locație, după cursuri, să își facă temele acolo. O să avem copii mai puțin educați."

La fel de supărați sunt și profesorii din localitate, care susțin că edilii au refuzat să finanțeze în ultimii ani activitatea after school-ului, ținându-l închis, până când perioada impusă de autoritățile europene pentru a nu-i fi schimbat rolul a trecut.

Niculina Nițu, directoarea școlii Şelaru: "Patru ore pe zi își făceau lecțiile, activități recreative, serveau masa. Pentru ei și pentru părinți însemna... ” Reporter: "Ce au zis cei de la primărie?"  Niculina Nițu: ”Nu sunt fonduri pentru aceste plăti și atunci totul s-a încheiat."

Deocamdată, edilii din localitate nu au recunoscut însă, oficial, ce rol va avea clădirea ce a găzduit în trecut afterschool-ul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult