Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii preferă brazii de import pentru că sunt mai rezistenți. Prețurile la care se vând

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sărbătorile se apropie şi mulţi îşi cumpără deja bradul de Crăciun. În pieţe şi magazine au apărut şi brazii din import.

Cumpărătorii îi preferă pentru că sunt mai rezistenţi, aşa că importurile au crescut de la an la an. În acelaşi timp, din pădurile noastre se taie tot mai puţini brazi.

Regia pădurilor Kronstadt din Braşov a scos anul acesta la vânzare 300 de brazi. Doritorii sunt invitaţi la pepinieră.

Brazii care au fost tăiaţi pentru Crăciun provin dintr-o lot înfiinţat special pentru sărbători. Pentru că în România există puţine asemenea plantaţii, brazii sunt supravegheaţi.

La Sibiu, singurul ocol silvic care vinde pomi de Crăciun este cel din Avrig. Au fost tăiaţi o mie de brazi, care costă 36 de lei bucata - indiferent de mărime.

Citește și
brad bethleem
Oraşul musulman unde oamenii fac bradul de Crăciun şi cântă colinde

Cum în ţara se taie tot mai puţini brazi, importurile au explodat. Anul trecut, de pildă, comercianţii au adus peste 230 de mii de brazi din Germania, Olanda, Danemarca şi Ungaria. Mulţi clienţi îi preferă pentru că sunt mai stufoşi şi mai rezistenţi.

Preţurile pentru brazii de import pornesc de la 60 - 70 de lei şi pot ajunge până la câteva mii de lei, în funcţie de mărime.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult