Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Revoltător. Mai multe case au fost inundate după ce a fost furată o țeavă dintr-un dig

Your browser doesn't support HTML5 video.

Stare de urgență în localitatea Sânpaul din Mureș! Un dig de apărare s-a rupt, iar apele au inundat mai multe locuințe și sute de hectare de teren.

Grav este că anchetatorii au aflat cauza cedării stăvilarului! În urmă cu mai bine de zece ani, hoții de fier vechi au șubrezit construcția, când au săpat după o țeavă de metal, lungă de trei metri și jumătate.

Acum, când apele s-au revărsat și digul a cedat, e dezastru. Câteva familii au fost evacuate, iar pompierii și localnicii au intervenit cu mii de saci cu nisip!

Apele au acoperit sute de hectare de teren, iar două case au fost părăsite în grabă!

Un dig construit în anii '60 a cedat, dintr-un motiv revoltător- spun autoritățile: țeavă de metal care era introdusă în dig, special pentru a-l întări, a fost furată!

Citește și
inundatii
Bilanț după ploile din ultimele zile: sute de case, gospodării și drumuri inundate

Pompierii au intervenit toată noaptea, dar încă au mult de lucru! Cu mari eforturi, casele au fost împrejmuite cu saci de nisip.

Colonel Cristian Buhaianu, adjunct șef ISU Mureș: ”Digul este foarte vechi, din pământ, aparține primăriei, nu s-au făcut lucrări de întreținere în ultima perioadă.”

Abia după -amiază, nivelul apei a început să scadă, însă oamenii se tem să nu revină ploile!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult