Rețetă pască. Cele mai bune rețete de pască pe care nu le știai
Rețetă pască. Ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara pasca
- 100ml rom / whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele - 1 coaja rasă de lămâie, amaretto , esenţă de vanilie sau zahăr vanilat - 1 plic praf de copt - 5 linguri de făină - 8 linguri de zahăr - 5 ouă - 100g stafide - 600g brânză de vaci
Rețetă pască. Pentru început, punem stafidele la înmuiat în puţin alcool, cât să le acopere. Dacă nu avem alcool, le putem înmuia şi în apă caldă. Cu cât este apa mai caldă, cu atât se vor înmuia mai repede.
Alegem gălbenuşurile de albuşuri şi amestecăm gălbenuşurile cu brânză de vaci, zahărul, stafidele, coaja de lămâie şi vanilia. Amestecăm bine până se omogenizează compoziţia.
Adăugăm faina cernută şi amestecată cu praful de copt şi un praf de sare. Amestecăm bine până nu mai avem cocoloaşe de făină. Aici trebuie să avem puţină grijă pentru că dacă brânza de vaci este uscată, vom folosi mai puţină făină, iar dacă brânză este foarte moale, vom folosi mai multă făină.
Rețetă pască. Separat batem albuşurile spumă cu un praf de sare. Amestecăm cu grijă şi albușurile în compoziţie. Aceasta compoziţie nu trebuie să fie foarte moale, dar totuşi să curgă greu.
Ungem o tavă cu unt şi o tapetăm cu făină sau griș. Turnăm compoziţia şi o băgăm în cuptorul încins la 180 grade timp de 15 minute. Apoi micşorăm puţin temperatura până la 160 grade şi mai lăsăm aproximativ 35-40 minute, până capăta o crustă aurie.
Obligatoriu se va face testul cu scobitoarea. Pasca de Paşte trebuie să se răcească încet înainte de a fi tăiată.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!