Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Resfințirea Mănăstirii Măxineni s-a lăsat cu îmbrânceli. Doamnele s-au călcat în picioare pentru a intra în altar

Your browser doesn't support HTML5 video.

Îmbuzeală de nedescris la resfințirea Mănăstirii Măxineni din judeţul Brăila. Sute de persoane s-au îmbrâncit pentru a intra prin altarul mănăstirii.

Unii dintre ei au căzut, alţii au rămas cu picioarele prinse în gardurile montate de jandarmi şi nu puţini au izbucnit în plâns şi au cerut ajutorul militarilor pentru a fi scoşi din înghesuială.

Aşezământul monahal a fost reclădit din temelii pe malul Siretului, după ce a fost abandonat timp de aproape un secol.

Mii de oameni au venit încă de dimineaţă să asiste la resfintirea mănăstirii. La un moment dat, credincioşii au fost invitaţi să intre în altar. Cum este şi singurul moment când au acces şi femeile s-au creat o îmbulzeală şi un haos de nedescris.

Momentele se petreceau în timp ce fețele bisericeşti plecaseră să mănânce. Oamenii erau încă de la primele ore ale dimineţii la coadă, iar accesul în altar a fost permis abia după ora 14.00. Mulţi dintre ei şi-au pierdut răbdarea, dar şi puterile.

Citește și
incendiu mănăstire Suceava
Incendiul de la mănăstirea din Suceava, pornit de la o sobă. ”Fumul se vedea de la 40 km”

"Îmi este rău, de la inimă, nu mai pot, nu mai ştiam cum să mai ies de acolo", spune o doamnă.

Readucerea la viaţa a vechii mănăstiri a început la scurt timp după 1989, însă lucrările propriu-zise au demarat abia în ultimii cinci ani, după accesarea unor fonduri europene. Slujba de sfinţire a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, dar şi de Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Mănăstirea a fost ctitorită în urmă cu aproximativ 400 de ani, pe vremea domnitorului Matei Basarab, fiind abandonată după Primul Război Mondial.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult