Incendiul de la mănăstirea din Suceava, pornit de la o sobă. ”Fumul se vedea de la 40 km”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 25 Iunie 2018 07:23
Categorie: Stiri actuale

Incendiul violent care a cuprins duminică mănăstirea Sfântul Mina din Roșiori, județul Suceava, ar fi izbucnit din cauza unei sobe care a fost lăsată nesupravegheată.

Chiliile călugărilor au fost învăluite de flăcări înspăimântătoare care, în mai puțin de o oră, au distrus mare parte din lăcașul de cult.

Martorii au sărit în grabă să dea o mână de ajutor, dar nici măcar pompierii sosiți cu 15 autospeciale nu au reușit să salveze bunurile celor care slujesc acolo.

Abia se luminase de ziua când s-a dat alarma. Călugării care se pregăteau pentru Sfânta Liturghie au văzut cum focul mistuie cu viteza una după alta chiliile.

"Pe la colţul pădurii am văzut că arde şi mi-am dat seama că aici arde", spune un localnic.

Oamenii au sărit să îi ajute pe slujtorii Domnului şi au încercat pe cât posibil să mai salveze din lucruri. Pârjolul a fost însă mult prea mare şi mult prea periculos.

În cele din urmă, pompierii au ajuns în zonă cu 15 autospeciale.

Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava: ''Vorbim de un corp de chilii dispus pe două laturi, cu o suprafaţă totală de 1.400 mp. Au ars mansarda şi acoperişul construite din lemn. Noi, când am pornit de la Suceava, de 30-40 de kilometri, se vedea fumul gros şi de acolo."

Incendiul a fost stins într-o oră. După ce a fost lichidat şi ultimul focar, pompierii şi criminaliştii au stabilit că totul a pornit, cel mai probabil, de la o sobă metalică lăsată nesupravegheată.

Mănăstirea Sfântul Mina, aflată la 20 de kilometri de Fălticeni, este amplasată pe locul cunoscut sub numele de "Dealul Bisericii", pentru că acolo au existat, de-a lungul vremii, mai multe schituri. Primul datează din anul 1864.  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Momentul în care un TIR explodează în mers. Cum au reușit să se salveze pasagerii
Incendiu de proporţii la acoperişul chiliilor Mănăstirii Roşiori. VIDEO
Incendiu la o casă din București. Pompierii au intervenit cu 6 autospeciale
VIDEO PROTVPLUS.RO