Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperire alarmantă după a fost cântărit ghiozdanul unei eleve de clasa a IV-a

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ghiozdanele elevilor au fost luate la control de către Inspectorul Școlar General de la Suceava, care a vrut să vadă ce greutate cară elevii în spate. Mult prea mare a arătat cântarul.

Dar Inspectoratul nu a venit și cu o soluție la această problemă. Specialiștii atrag însă atenția că, în timp, celor mici li se poate curba coloana vertebrală.

Inspectoarea a cântărit ghiozdanul unei eleve de clasa a IV-a: "Dacă ar trebui să vii pe jos, ar fi greu ghiozdănelul ăsta pentru tine? Elevă: Da. Foarte greu. Inspectoare: Ia citeşte tu greutatea… Elevă: 8,66 kilograme. Inspectoare: Miruna, eşti foarte curajoasă să cari aşa un ghiozdan. Tata l-a cântărit vreodată? Elevă: Nu. Inspectoare: Să îl rogi să îl cântărească. "

În fiecare dimineaţă, aceşti elevi duc în spate cel puţin 8 kilograme. Pe mulţi îi ajută părinţii.

Tatăl unui elev: "Deocamdată e uşor ghiozdanul pentru că e în clasa I. 8-9 kilograme e mult. Deocamdată nu am ajuns la greutăţi din astea. E mult pentru un copil ce are 20-25 de kilograme. "

Citește și
copil
Timpul petrecut departe de copil nu poate fi compensat cu niciun cadou. Sfatul psihologului

Mama unui elev: "Ar trebui dulăpioare ca să îşi lase copiii câte ceva şi la şcoală. Mi-ar place să fie în şcoală un dulăpior ca să îşi mai lase din rechizite aici."

După ce a cântărit ghiozdanele, Şefa Inspectoratului Şcolar din Suceava s-a mulţumit doar să facă recomandări.

Gabriela Mihai, Inspector General ISJ Suceava: "Soluţia ar fi în primul rând cel mai uşor ghiozdan cumpărat de părinţi, iar unele dintre rechizite ar putea fi lăsate la şcoală. Nu m-am gândit la un demers legislativ în acţiunea mea. Eu m-am gândit pur şi simplu să semnalăm părinţilor şi profesorilor acest aspect."

Cristina Rotaru, director școală: "Eu, personal, am în clasă dulapuri unde îşi lasă copiii încălţămintea pentru educaţie fizică, materialele pentru desen, tocmai ca să nu care foarte mult."

Specialiştii atrag atenţia că o asemenea greutate pentru un elev de şcoală gimnazială este mult prea mare, iar consecinţele pe tremen lung pot fi dezastruoase, până la curbarea coloanei vertebrale.

Daniel Irimia, kinetoterapeut: "Greutatea ghiozdanului, mai ales de dimineaţă, provoacă dureri şi posturi vicioase pentru toată ziua."

În urmă cu un an a fost depus în Parlament un proiect prin care şcolile erau obligate să asigure elevilor dulapuri individuale pentru depozitarea manualelor, însă, din păcate, a fost respins de Senat, pe motiv că şcolile nu dispun de suficient spaţiu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult