Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proteste ale profesorilor, la Sibiu: "Tensiune în sistem şi destabilizare"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproximativ 100 de profesori din Sibiu au protestat, miercuri, în stradă pentru a cere finanţare corespunzătoare sistemului de educaţie.

Fondurile alocate sunt insuficiente, astfel că dascălii nu au primit sporurile salariale la care ar avea dreptul, conform legii. În mai multe judeţe din ţară, profesorii au purtat pe braţ banderole tricolore, în semn de protest.

Sindicaliştii din educaţie spun că, în ciuda numeroaselor întâlniri cu oficialii din ministerul de resort, dar şi cu cei de la finanţe, nu au obţinut sporurile promise.

Mihaela Frățilă: "Deşi dăm examene de titularizare, grade, în decizia noastră scrie profesor consilier sau logoped, noi nu am primit cei 10% de încordare neuropsihică. Avem colegii mediatori care nu au primit cei 15% de învățământ special din luna august, nu mi se pare normal."

Femeie: "Pentru drepturile salariale hotărâte în justiţie şi care trebuie acordate, pentru discrepanţele ivite în acordarea drepturilor personalului didactic şi mnedidactic mai ales cel nedidactic care a piedut şi au salarii mici."

Citește și
8 Martie
Febra cadourilor de 8 martie. Şcoala care interzice această practică

Leonard Stancu: "Întrucât starea de tensiune în rândul colegilor este destul de mare, sunt anumite componente care se dereglează de la o lună la alta, în toate sensurile şi o aşa situaţie nu poate duce decât la tensiune în sistem şi destabilizare." Şcolile sunt finanţate prin alocarea unei sume pentru fiecare elev, iar cele care au prea puţini copii nu reuşesc să-şi acopere cheltuielile. Protestării cer şi elaborarea unui set de legi pe educaţie care să fie adecvat nevoilor societăţii şi să rămână neschimbat o perioadă mai lungă de timp.

Tânără: "Cei de al conducere schimba mereu legile şi nu ţin cont de ceea ce schimba, totul este vag, abstract/ Nu avem motivaţie în ceea ce priveşte salariul, materiale didactice niu există, trebuie să le luăm din bani proprii."

Acuzaţi în bloc de rele practici, dascălii vor ca acei colegi ai lor care sunt incompetenţi să fie identificaţi şi eliminaţi din sistem, astfel încât nemulţumirile părinţilor să nu se mai reverse asupra întregului corp profesoral.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult