Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul magazin din București care vinde produse donate: banii vor ajunge la sărmani

Your browser doesn't support HTML5 video.

În București a fost deschis un magazin caritabil care vinde produse donate de oameni. Cu banii strânși în urma vânzărilor sunt cumpărate rechizite pentru copii, aparate medicale ori produse pentru renovarea unei case.  

Acest concept există și în alte orașe din țară.

„Aceste produse au fost donate vineri și sâmbătă. Încălțăminte, haine, pături. Aici avem produse pentru copii și vorbim strict de hăinuțe pentru copii”.

Totul a început în urmă cu 3 ani, când Cristi și amicii lui motocicliști au deschis primul centru integrat de economie circulară din țară. De atunci au colectat peste 7.800 de tone de produse donate, care au ajuns la aproximativ 72.000 de sărmani.

„O persoană a donat decorațiuni de Crăciun. O să vă mirați, dar sunt foarte mulți copii care niciodată nu au avut parte de un brad. Genul ăsta de produse ajung direct la ei”.

Citește și
risipa
România aruncă anual peste 2,5 milioane de tone de alimente. Ce obligă o nouă lege pentru reducerea risipei alimentare

Acum, lângă centru a apărut și un magazin, după ce voluntarii și-au dat seama că nu au cum să dăruiască anumite lucruri, cum ar fi rochiile de seară ori scaunele auto. Practic, de aici puteți cumpăra ce vă lipsește, iar banii strânși sunt folosiți tot în scop caritabil.

Donator: „Am adus niște jucării și haine de copii, vin destul de des aici la sediu, tot, tot strângem și le aducem aici”.

Donator: „Încălțăminte, cam o dată, de două ori pe lună aducem aici. O idee lăudabilă, ținând cont că ajută comunități care chiar au nevoie”.

Cristian Filip, președintele Asociației Eco Durabil: ”Toți banii colectați se duc către cazurile speciale. Cum ar fi case care au trecut printr-un incendiu, probleme medicale la anumiți copii, achiziția de produse educaționale, nimeni nu donează produse care ar putea fi folosite la reconstrucția unei case, nimeni nu donează aparat de oxigen, aspiratoare nazale și atunci cu acești bănuți noi le achiziționăm pe acelea”.

Clienții au început să apară chiar din primele zile de la deschidere.

Client: „Acum mă uitam pentru nepoțica mea la ceva rochițe. Este minunată ideea, faptul că se pot strânge niște bani decât să se arunce la gunoi, sunt de calitate”.

Economia circulară nu este doar un concept, ci poate fi un mod de viaţă. De exemplu, atunci când ne cumpărăm o haină de care ne plictisim, în loc să o aruncăm, o ducem la acest centru.

Nu în ultimul rând, România va fi obligată de anul viitor să colecteze selectiv și deșeurile textile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult