Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Participanții unui festival din România pot să-și „evalueze relația cu alcoolul”. Vor primi un instrument special pentru băut

Participanţii doritori de la festivalul Electric Castle vor putea să-şi evalueze relaţia pe care o au cu alcoolul, cu ajutorul unor specialişti ai Asociaţiei ALIAT pentru Sănătate Mintală.  

"Cortul DE Chill by ALIAT - primul şi singurul program de Harm Reduction (reducere a riscurilor legate de consumul de alcool) în spaţii recreaţionale din România ajunge pentru prima oară la Electric Castle, sub numele de CHILL LOUNGE.

Va fi amplasat în zona de camping a festivalului până duminică şi va fi o zonă în care festivalierii pot lua o pauză şi pot beneficia de informare şi consiliere cu privire la distracţie în siguranţă #safefun.

Festivalierii care participă săptămâna aceasta la Electric Castle, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, organizat pe domeniul Bonţida de lângă Cluj-Napoca, vor avea parte în premieră de o zonă safe&chill - CHILL LOUNGE by Aliat ONG and EC, până duminică după-amiază, 21 iulie.

La cortul CHILL LOUNGE, o suprafaţă de 120 mp cu zone de relaxare, festivalierii vor putea să îşi evalueze "relaţia" cu alcoolul prin teste şi jocuri interactive, alături de o echipă de aproape 20 de specialişti şi voluntari ai Asociaţiei ALIAT pentru Sănătate Mintală.

Citește și
Femeie din Vaslui, în stare gravă după ce a băut alcool de 96%, dezinfectant pentru suprafețe și ulei de masaj. Îi era sete
Povestea unei femei care și-a schimbat viața după ce a fost dependentă de alcool. Consuma zilnic 1,5 litri de vodcă pe zi
Își pot evalua consumul personal de alcool cu Testul AUDIT

De exemplu, îşi vor putea evalua consumul personal de alcool cu Testul AUDIT, un instrument ştiinţific creat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi îşi vor putea măsura singuri cantitatea de alcool consumată la Drink-O-Meter, instrument creat special pentru acest festival.

În plus, vor primi informaţii utile şi recomandări despre cum îşi pot proteja sănătatea şi pot beneficia şi de intervenţii scurte şi consiliere 1 to 1 din partea specialiştilor ALIAT", se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de Asociaţia ALIAT pentru Sănătate Mintală.

Potrivit sursei citate, Testul AUDIT, urmat de intervenţia scurtă, salvează vieţi - poate preveni 1 din 3 decese cauzate de consumul problematic de alcool şi e nevoie de 282 de astfel de intervenţii scurte pentru a salva o viaţă în fiecare an, potrivit studiilor internaţionale de impact.

”Este o intervenție de pionierat în România”

"Aceasta este o intervenţie de pionierat în România, cu scopul de a reduce riscurile asociate consumului abuziv de alcool şi altor comportamente periculoase ce pot avea loc în astfel de spaţii recreaţionale. Este prima oară când o astfel de intervenţie de testare şi psihoeducaţie ajunge la unul dintre marile festivaluri de muzică de la noi şi suntem entuziasmaţi să putem oferi un astfel de program, care, în alte ţări, a devenit deja normă", declară, potrivit comunicatului citat, psihoterapeutul Viorel Roman, Director Executiv la Asociaţia ALIAT pentru Sănătate Mintală.

Cortul de Chill by Aliat a fost lansat în 2013 în cadrul proiectului Alcohelp, derulat din 2009 de ALIAT ONG. Acest program unic de harm reduction a adunat în total, până acum, 17 ediţii (Padina Fest 2013, 2014, Vama Veche 2015-2023), cu peste 33.000 de vizitatori ai Cortului de Chill, peste 3.700 de evaluări AUDIT ale consumului de alcool şi intervenţii scurte în rândul populaţiei, şi peste 1.200 de ore de consiliere psihologică, socială şi medicală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult