Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Parcul Natural Văcărești, plin de ambrozie. Persoanele alergice, sfătuite să evite zona

Asociația Parcul Natural Văcărești a solicitat în mod oficial Administrației Parcului Văcărești să înceapă acțiuni urgente de combatere a ambroziei.  

Reprezentanții asociației susțin că incendiile de la începutul anului i-au priit ambroziei (”Ambrosia artemisiifolia”), iar planta s-a dezvoltat ”spectaculos” chiar în zonele pârjolite.

Din acest motiv, persoanele care sunt alergice la ambrozie sunt sfătuite să evite zona dinspre Șoseaua Vitan-Bârzești a Parcului Natural Văcărești.

În ultimii ani, voluntarii Asociației Parcul Natural Văcărești au cosit și au smuls ambrozia din acest parc, iar, în locurile unde s-a intervenit, planta nu a mai apărut - susțin aceștia într-un mesaj pe Facebook.

”Conform legii numărul 62 din 2018, până în data de 30 iunie, Administrația Parcului Natural Văcărești, instituție din subordinea Primăriei Generale a Municipiului București, ar fi trebuit să ia măsuri concrete de combatere a ambroziei.

Citește și
ambrozie
Ce tratament necesită alergia la ambrozie. Picăturile de nas nu sunt o soluție

Legea spune că:

"(2) În scopul distrugerii buruienii ambrozia și al prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole vor desfășura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice."

Solicităm Administrației Parcului Natural Văcărești să nu ignore această lege și să ia măsuri urgente” - mai spun cei de Asociația Parcul Natural Văcărești. 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult