Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Paramedicii pe motociclete vs. traficul din Capitală. "Ne pregătim ca să ne apărăm şi pe noi"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Misiunile echipajelor de urgenţă au ajuns un chin pentru salvatori la orele de vârf, în traficul aglomerat al Capitalei. Tocmai de aceea, cei care au mai multe şanse să ajungă primii la locul accidentului sunt paramedicii SMURD pe motociclete.

Timpul de intervenţie în caz de urgenţă a scăzut în ultimii ani în Capitala datorită celor şapte paramedici care intervin pe motocicletele SMURD la cele mai dificile cazuri. Deşi motoarele au aproape 300 de kilograme fiecare salvatorii au învăţat să se strecoare în viteză printre maşini şi să ajungă primii la cazuri.

Fiecare misiune este una la limită, ţinând cont de traficul infernal din Bucureşti. Aşa că paramedicii au nevoie de antrenament susţinut.

Plutonier major Laureantiu Milescu, paramedic SMURD: "Facem pregătire ca să ştim cum să ne apărăm pe noi şi ca să ajungem cât mai repede la cazuri, intervenim la accidente, la oameni şi copii căzuţi pe stradă"

Dan Baldaretu, paramedic SMURD: "Cel mai mult mă marchează accidentele cu motociclişti, am avut un caz recent când am ajuns primul la fata locului, am făcut resuscitare, dar motociclistul a decedat până la urmă."

Citește și
accident buzau
Doi soți au ars de vii după ce mașina lor a fost lovită în plin de un autoturism intrat pe contrasens

Motocicletele sunt dotate cu echipamentele medicale necesare în caz de urgenţă, inclusiv defibrilator sau tub de oxigen.

Salvatorii sunt amplasaţi în fiecare zi în zonele cele mai aglomerate în Capitală. Astfel scade timpul de răspuns şi acordă o şamsă în plus victimei. Intervenţiile cu motociclete SMURD dau rezultate din 2011 aşa că autorităţile vor să extindă sistemul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult