Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oamenii dintr-o localitate din Gorj au găsit pe mormintele celor dragi mesaje prin care li se cere să le întreţină

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este fierbere într-o localitate din Gorj, unde oamenii au găsit pe mormintele celor dragi mesaje scrise pe bucăţi de tablă prin care li se cere să le întreţină.

Autorul "răvaşelor" este chiar preotul din localitate. Proprietarii locurilor de veci cred că părintele ar vrea să îi oblige astfel să îşi achite taxele la biserică, însă preotul a transmis că vrea doar un cimitir curat. Satul s-a împărţit acum în două tabere iar scandalul este la un pas să izbucnească.

În cimitirul din comuna Godineşti preotul a găsit de cuviință să le transmită mesajele enoriaşilor în format cât mai clasic. Pe nişte bucăţi de tablă a scris diverse mesaje înainte de Paşti, convins că aşa vor fi citite de toată lumea.

Oamenii cred că preotul vrea să îi oblige să îşi achite taxele către biserică, taxe pe care aceştia le consideră prea împovărătoare pentru pensiile lor.

Reporter: V-a mirat când aţi văzut tăbliţa?

Citește și
Florin Citu
Premierul Cîțu: Pandemia va trece. Urmează o perioadă importantă pentru România

Localnică: ”Automat m-a mirat, că eu în fiecare an mă duc şi îngrijesc mormântul, că-i Paşti, că-i Sfântul Petru, că-i bâlciul, eu mă duc şi îngrijesc mormântul, şi când mă duc găsesc tăbliţa pusă la mormânt că eu plătesc contribuţia de 80 de lei."

Sunt şi săteni care îi ţin partea părintelui şi cred că oamenii ar trebui să fie mai preocupaţi de curăţenia din cimitir.

Localnică: ”Stau la poartă în loc să se ducă să îşi facă curăţenie. Ceasuri la mână, contesele, vine pensia, eu nu am nici pensie”.

Primarul localităţii spune că l-ar fi putut ajuta pe preot să identifice eventualele morminte abandonate dar acesta nu i-ar fi cerut ajutorul.

Coman Aurariu, primar comuna Godinești: ”Chiar am discutat acest aspect cu părintele, dumnealui spune că era singura modalitate de a înştiinţa cetăţenii să ia legătura cu dumnealui pentru a clarifica situaţia mormintelor”. Preotul a refuzat să facă o declaraţie în faţa camerei de luat vederi, pentru că nu avea aprobarea superiorilor. A menţionat totuşi că a dorit doar să menţină cimitirul cât mai curat şi bine amenajat.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult