Premierul Cîțu: Pandemia va trece. Urmează o perioadă importantă pentru România

Dată publicare: 11-05-2021 12:30
Dată actualizare: 11-05-2021 15:01


Florin Citu

Premierul Florin Cîțu afirmă că România ”se află mai aproape de a reveni la normalitate” și că Guvernul trebuie să se concentreze în perioada următoare pe măsuri care să ducă la creșterea economiei.

”Vedem o scădere semnificativă în toată țara, ceea ce înseamnă că și presiunea pe spitale s-a redus, ceea ce înseamnă că suntem mai aproape de a reveni la normalitate.” - a spus Cîțu la Satu Mare, înainte de a pleca într-o vizită oficială la Bruxelles.

Șeful Guvernului a dat asigurări că, în România, ”pandemia va trece”, iar cel mai important aspect în perioada următoare este economia.

”Urmează o perioadă importantă după această pandemie și de aceea vreau să le arătăm românilor ce se întâmplă după. După ne vom concentra pe economie. De un an de zile ne concentrăm pe sănătate. Am reușit să ajugem astăzi aici, să trecem peste această situație, urmează să ne concentrăm pe economie.” - a mai declarat premierul.

Întrebat despre eventualele relaxări zonale, premierul a răspuns:

Încă nu vorbim cum să vă luați relaxări și cum vor fi ele implementate. În acest moment discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Ceea ce este important de înţeles pentru toţi românii, că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”.

Marţi seara, Florin Cîţu se va afla la Bruxelles, unde are programată o cină de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”Acum este nevoie să accelerăm ritmul creșterii economice. Este și motivul pentru care merg la Bruxelles, pentru a mă asigura că resursele pe care România le va primi, cele 29,2 miliarde vor merge în acele sectoare cu cea mai mare productivitate din economie. Avem priorități pe care ni le-am asumat în această guvernare, care vor avea 3 surse de finanțare: PNRR, bugetul statului, fonduri europene. Eu când mă gândesc la aceste proiecte mă gândesc la toate 3 sursele de finanțare, nu doar la o anumită sursă. Astăzi vorbim de PNRR și mă asigur că vom avea un PNRR aprobat cu prioritățile noastre introduse acolo.” - a mai afirmat șeful Guvernului.

 

 

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO