Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mustul de struguri și-a făcut apariția pe tarabele din piețe. Prețul unui litru

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dulci şi aromaţi, strugurii s-au copt anul acesta cu două săptămâni mai devreme, grăbiţi de soarele foarte puternic. Deja găsiţi în pieţe o sumedenie de soiuri, în funcţie de preferinţe.

Însă, dacă poftiţi un pahar de must, aflaţi că acesta dispare primul de pe tarabe. În vestul ţării, în localitatea Recaș, producătorii cară de zor struguri la piaţă. Pofticioşii spun că îi preferă pe cei de aici pentru că ştiu că sunt extrem de dulci.

Reporter: - Dumnevoastră de exemplu cu ce îi consumaţi? Simpli, cu brânză?

Cumpărător: - Da, dacă vrem să fim aşa, mai rafinaţi, cu brânză, dacă nu, dacă vrem să fim aşa mai rustici, îi mâncam mai de mult, când eram copil, cu pâine.

Viticultorii s-au apucat de recoltat cu două săptămâni mai devreme decât în mod normal şi au început, desigur, cu strugurii de masă.

Citește și
vin extrem
Vinurile extreme, apreciate și produse și în România. ”Reușesc să lase cu gura cască jurații”

"E dulce, e strugure de masă, nu este aromat, e crocant, potrivit numai ca strugure de masă. Nu are randament în vin pentru că acumulează puţin zahăr pentru vin", explică un producător.

Deocamdată s-au cules doar atâţia struguri de vin de câţi a fost nevoie pentru ca, în amestec cu cei de masă, să se facă mustul. Un litru costă 10 lei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult