Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medicul de la Piatra Neamț a fost și el infectat cu Covid-19. A donat plasmă de două ori după ce s-a vindecat

Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, a fost și el infectat cu Covid-19 și a fost internat două săptămâni chiar în spitalul în care a avut loc tragedia.

Doctorul grav rănit în timp ce scotea pacienții Covid de la secția ATI cuprinsă de flăcări a fost el însuși infectat cu noul coronavirus, a declarat Alina Denciu, soția lui, pentru corespondenta Știrile PRO TV, Roxana Hulpe.

Iar după ce s-a vindecat, a donat de două ori plasmă pentru a-i ajuta pe bolnavi să se vindece.

”Soțul meu a fost infectat în aprilie, a fost spitalizat două săptămâni, a donat plasmă de două ori, prima dată în iulie și încă o dată în septembrie, ca să înțelegeți prin câte a trecut. A fost internat tot aici, la Piatra Neamț”, a spus Alina Denciu.

Ea spune și cum vedea Cătălin această pandemie, din prima linie.

Citește și
ATI
Cei şase pacienţi transferaţi de la Neamţ la Iași, în stare generală gravă

”Singurul lui regret în pandemia aceasta a fost că nu avea rezultatele pe care și le-ar fi dorit în legătură cu mortalitatea pacienților bolnavi de Covid. Era șocat de evoluția fulminantă a bolii”, povestește soția lui.

Alina Denciu: ”Niciodată nu mi-a spus că merge cu teamă la muncă, chiar dacă era în prima linie. Are o dedicație și o aplecare în meseria pe care o face și a ajuta oamenii fantastică”.

 

”Nu cred că ar fi avut șanse să supraviețuiască la noi”

 

La rândul ei medic, Alina recunoaște că soțul ei are o șansă la viață în Belgia, pentru că nu ar fi supraviețuit în România.

”Este șansa lui la viață. Nu cred că ar fi avut șanse să supraviețuiască la noi. Fiind în domeniu și înțelegând termenii și protocoalele medicale, cu toată bunăvoința medicilor de la noi nu cred că ar fi avut parte de îngrijirea de care beneficiază acolo, în Belgia”, a declarat soția medicului erou.

Cât despre tragedia în sine, ea nu crede că cineva va plăti vreodată pentru asta.

”Cu siguranță s-a greșit undeva, dar nu mă aștept să se găsească vinovați”, a mai spus Alina Denciu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult