Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sistem pilot de monitorizare a medicilor din România, ca să nu chiulească de la muncă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru prima dată în România, managerii spitalelor publice încearcă să găsească metode pentru ca personalul medical să fie supravegheat la locul de muncă. 

La Iași se testează un proiect pilot, unic în țară, prin care doctorii sunt localizați prin senzori, în timp real, dacă sunt la serviciu.

În felul acesta nu vor mai putea să dea o fugă la cabinetul privat, în timpul programului.

La Maternitatea "Elena Doamna" din Iași, toți cei peste 200 de angajați ar putea fi monitorizați cât de curând. Pe lângă pontajul electronic, conducerea spitalului își dorește să identifice și timpul real de lucru al medicilor, asistentelor, infirmierelor și paznicilor.

Deocamdată, se fac teste într-un sigur pavilion, unde au fost montați 6 receptori în zone-cheie mai puțin vizibile.

Citește și
Cel mai lung zbor fără escală - 5
Cel mai lung zbor fără escală din lume. Piloții și pasagerii au fost monitorizați

Manager: "Ce vedeți este un senzor care recepționează date prin sistem bluetooth de la cartelele personalului și transmite mai departe în sistem cloud, prin sistem wi-fi".

În acest fel, șefii știu exact unde sunt toți cei aflați la serviciu.

Carmen Ciortan, consilier juridic: "Monitorizarea angajaților este doar pe baza de senzori, nu are loc filmarea lor și nici nu este utilizată în scop personal".

Sistemul poate să dea și alerte, în cazul în care unii vor să îl păcălească.

Gabriel Martinescu, manager Maternitatea Elena Doamna, Iași: "Este o tehnologie care nu s-a mai implementat nicăieri în România și este foarte greu de înțeles pentru fiecare categorie de personal cum funcționează acest sistem".

În Spitalul Județean Suceava, sistemul de pontaj prin cartele a fost îmbunătățit cu 70 de camere de supraveghere.

Dr. Mircea Macovei, director medical al Spitalului Județean Suceava: "Efectele sunt creșterea contabilizării timpului efectiv de lucru, inclusiv în timpul gărzilor, eliminarea suspiciunilor cum că o parte din personal ar pleca mai devreme sau ar veni mai târziu la serviciu, dar și contabilizarea cu exactitate a orelor suplimentare efectuate de personal."

Potrivit legii salarizării, medici din spitale sunt plătiți pentru orele lucrate efectiv, nu în funcție de numărul procedurilor efectuate și de calitatea lor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult