Localurile gourmet, tot mai căutate. Meniul surpriză dintr-un restaurant din Bran
Your browser doesn't support HTML5 video.
Prefera restaurantele, cafenelele şi terasele unde pot sta de vorbă în tihnă, unde chef-ul bucătar le explică ce şi cum a gătit, sau unde pâinea se coace sub ochii lor. Localurile gourmet sunt tot mai căutate, iar investiţia este garantată - o spun antreprenorii care ştiu că românii şi-au mai rafinat gusturile.
Deşi se afla în Bran, un restaurant nu are în meniu ciorbe, grătare sau tochituri. Proprietarii au angajat un chef medaliat internaţional căruia i-au dat sarcina să vină cu ceva nou. Aici, banala carne la garniţa se serveşte cu spumă de lapte şi cimbrişor, iar fleica e musai caramelizată. Oricât de sofisticate, mâncărurile au la bază ingrediente naturale, luate direct din gopodarii.
Bogdan Cozma, chef: ”Încercăm să reinterpretăm bucătăria tradiţională românească în ceva aparte. În ceva care să atragă şi să ne facă puţin diferiţi.”
În alt restaurant nu există clienţi, doar oaspeţi. Şi e o mare deosebire între ei.
Dorin Olteanu, proprietarul restaurantului: ”Oaspeţii sunt cei care ne vin acasă, ne calcă pragul, vorbim, discutăm, petrecem timp preţios împreună. Clienţii sunt cei care vin, cărora le luăm banii şi îi lăsăm să plece fără să ne intereseze cadă le-a plăcut sau nu.”
Aceleaşi ingrediente locale reinterpretate le găsim şi într-o cofetărie din Moieciu. Proprietarii au mizat pe deserturi şi pâine. Se simte imediat gustul prăjiturilor de casă, pregătite pe loc, sub ochii clienţilor.
Localurile de acest fel sunt foarte rare în zona de munte, astfel că e nevoie de rezervare pentru a prinde o masă. Preţurile pot fi chiar duble faţă de cele din menuirile clasice, dar oaspeţii ştiu că "obrazul subţire cu cheltuiala se ţine".
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!