Modifica setarile cookie
Toate categoriile

La 10 ani, Ștefania își dorește măcar lemne de foc, să nu le mai fie frig fraților. Drama unor copii din Iași

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trei frați dintr-o comună din Iași, rămași fără tatăl răpus de o boală grea, au mare nevoie de ajutor. Familia riscă să rămână pe drumuri, iar mama copiilor nu are nicio sursă de venit.  

Fetițele care merg la școală învață bine și încearcă să fie de ajutor acasă, dar problemele parcă nu se mai sfârșesc. Iar mezinul de 4 ani nu are nici haine destule, nici jucării.

Orice ajutor ar fi binevenit, spune, cu modestie, femeia rămasă văduvă.

Loredana, mama de 34 de ani, a rămas acum singurul sprijin al copiilor săi – un băiețel de 4 ani, o fetiță de 10 și încă una de 14 ani.

Odată cu moartea soțului său, femeia riscă să rămână fără căminul provizoriu în care locuiește – două cămăruțe în casa unor rude.

De aceea, nevoia imediată a familiei este acum o casă decentă. Dar le trebuie și lemne, îmbrăcăminte, ghete, rechizite și alimente.

Citește și
caz social
Valentin și Simona își cresc cei șapte copii cu 1.900 de lei pe lună. Stau toți într-o cameră pentru că nu mai au lemne

”Loredana Băiceanu, mama copiilor: Era stâlp, stătea cu băiatul, mă duceam eu cu ziua. Mă descurcam altfel, așa fetele la școală, băiatul e mic. Reporter: Acum de exemplu cum sunt? Loredana Băiceanu: Triști, se gândesc că nu este locul lor, altădată dorm cu frică. Reporter: Ce vă lipsește? Loredana Băiceanu: Multe, sunt copii mici, cer multe, când nu ai de unde, nu poți să îi spui”.

Ștefania are calificative foarte bune la școală, iar dorințele ei sunt pentru binele celorlalți

Chiar dacă nevoile de acasă sunt apăsătoare, Ștefania – fetița cea mică, elevă în clasa a IV-a, are numai calificative foarte bune la școală.

”Reporter: Ce îți dorești tu? Ștefania, fetița 10 ani: Casă, că nu este casa noastră, mașină de spălat să nu mai spele mama la mână și lemne să nu mai fie frig. Reporter: Tu o vezi pe mama când spală la mână? Ștefania: Da. Reporter: Și cum e? Ștefania: Greu, pentru că este frig”.

Cătălin Adumitroaiei, preot comuna Vlădeni: ”Sunt niște copii care au rămas fără tată și atunci trebuie să fim alături de ei, nu să-l înlocuim, dar pe cât posibil să le fim alături. Situația este cu atât mai gravă cu cât au și un copil micuț de care trebuie să se îngrijească”.

Persoanele care ar vrea să sprijine această familie necăjită o pot face cu o donație în contul bisericii din parohie.

Pentru familia Loredana Băiceanu Cont bancar Parohia Vlădeni: RO45CRCOX240125000230561

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult