Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Încă un incendiu la locomotiva unui tren. Pasager: ”Este o rușine pentru România”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iar un alt incident grav pe calea ferată s-a petrecut în județul Arad! Locomotivă unui tren Regio a luat foc în mers, iar circulația feroviară în zona a fost dată peste cap.

Cel puțin șase trenuri au avut întârzieri mari, unele chiar și de 5 ore! Cauza incendiului nu a fost deocamdată stabilită.

Incendiul s-a declanșat în zorii zilei, între localitățile Șagu și Vinga. În trenul Regio Timișoara Arad erau îmbarcați 30 de călători, când locomotivă s-a aprins.

Cele două vagoane au fost decuplate imediat, să nu se aprindă și ele. Pompierii au fost chemați de urgență.

George Pleșcă, ISU Arad: ”Incendiul se manifestă violent cu flacăra deschisă la partea din față a locomotivei, au fost, călătorii, coborâți din tren după sosirea echipei de la CFR și scoaterea de sub tensiune. S-a trecut la operațiunea de stingere.”

Între timp, călătorii au fost transportați în gara Șagu. Acolo aștepta și trenul internațional Viena Bucureșți, blocat din cauza accidentului.

Citește și
angajat CFR gara
Un angajat CFR spune că este cercetat disciplinar, după ce a arătat condiţiile în care se odihnesc şefii de tren într-o gară

Călător: ”E penibil ce se întâmplă, nu se poate, vii din Budapesta, faci trei ceasuri până la graniță și de aici până la Mediaș faci 10 ceasuri aceași distanță și numeni nu spune nimic. Este penibil, nu se poate, tren internațional, stai într-o gară, nu este să-ți iei o cafea, nimic..!”

Călător: ”Este o rușine pentru România, suntem turiști și mai sunt și acolo câțiva care au pierdut legătura cu celelalte trenuri. Cei din biroul de mișcare nu fac nimic ca să asigure un minim confort acestor pasageri, care nu avem toalete, nu putem merge nicăieri.”

Călător: ”Vin din Croația, din split cu trenul, sunt de două zile pe drum cu trenul, cam de trei ore stăm aici. Eu vreau să ajung doar acasă, în Ungaria și Croația am avut întârzieri de peste două ore fără a avea astfel de incidente.”

La un moment dat, unul dintre pasageri s-a urcat pe vagoanele staționate și a fost convins cu greu de o angajată CFR să coboare.

Pasager: ”Nu m-am simțit în siguranță și m-am urcat sus ca să fiu la înălțime, să văd dacă sunt în siguranță sau nu.” Reporter: Nu va fost teamă că vă electrocutați ? Pasager: ”Nu, nu, sunt sudor de meserie electric și autogen, am reparat locomotive.”

Circulația trenurilor a fost reluată după aproximativ 5 ore.

Compania precizează, în context, că personalul de tren este instruit să ofere informaţii călătorilor despre situaţia trenului şi să le acorde asistenţă pentru asigurarea legăturilor cu alte trenuri ale CFR Călători.

Totodată, în staţiile mari, CFR Călători va oferi apă şi produse preambalate la călătorii din unele trenuri afectate de acest incident.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la: 0219521 – INFO CFR (trafic intern).

La începutul lunii august, un incendiu a izbucnit la locomotiva trenului de călători care circulă pe ruta Bucureşti – Piteşti şi în care se aflau 80 de persoane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult