Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Idei pentru cadouri de Crăciun 2017

Your browser doesn't support HTML5 video.

Inimă din coajă de vișin, medalion din ienupăr și liliac, o lampă conectată la laptop sau o experință alături de artistul preferat. Acestea sunt cele mai noi idei de cadouri de Crăciun din acest an.

Târgurile din toată țara sunt pline de designeri talentați, care îi așteaptă pe cei care nu vor să mai lase pe ultima sută de metri goana după cadouri.

Târgul Noel de la Casa Universitarilor este deschis și duminică, 10 decembrie, iar creatorii români din Dichisar vă dau și ei întâlnire cu cele mai îndrăznețe cadouri.

Bijuteriile din lemn bătut de vânturi și valuri sunt la mare căutare. Însă nici cerceii din sidef sau inelele triunghi - ce reprezintă echilibrul - nu lipsesc.

2500 de lei. Atât costă colierul care a fost în centrul atenției la Casa Universitarilor din Capitală.

Citește și
decorațiuni Crăciun
Globuri din lemn și ghirlande din iută sau hârtie - noile tendințe în materie de podoabe pentru Crăciun

Comerciant: ”Acest colier din cristale, mărgele japoneze și perle, am muncit 3 luni. Colier țesut cu ac și ață specială. Aceste cristale sunt făcute pentru piața americană, se numesc glace ciel. Suflate cu aur de 22.''

O altă varianta ne propune un bătrânel cu ale lui ''Povești din lemn'', aduse de la Iasi.

”Acesta e din lemn tisa, declarat monument al naturii. Când tăiați lemnul la fiecare milimetru apare un alt desen. Ăsta e din coajă de vișin, o inimă. Broșă din lemn exotic din Africa de vest.”

In alt colț, un alt designer are ceva mai ...colorat.

”Niște piese din argint și piele naturală , ca niște pernițe, și sunt și din cupru exodat. Broșe sau inele unicat din rășine.''

In timp ce doamnele s-au pierdut în detalii, domnișoarele știu exact ce vor de la Moș Crăciun: balerinele hand-made sunt o alternativă la păpușile clasice.

Nu numai clientela feminină iese în câștig la targ: ”Un avion care se transformă în mașinuță....roțile, iar celelalte sunt modulare”.

Si pentru gospodine este ceva special: ”Un set de trei boluri gândit special pentru picnic sau pentru a transporta mirodenii sau ceai. În fiecare bol se pune ceva și când se pune pielea devine etanș. Cât costă? 110 lei.”

În materie de ornamente au apărut noutăți: ”Este lampă portabilă, are un USB și se poate pune la laptop lumina discretă. Aici e o altă lampă tot din lemn de brad. Cât costă? În jur de 200 de lei”.

O varianta inedită este așa-numitul cadou- experiență, cu prețuri între 100 și 3000 de lei. Banii strânși prin acest proiect ajung în final la copiii bolnavi de cancer.

Maria Comandașu: ”Poți să cumperi obiecte donate de sportivi: o rachetă de colecție dăruită de Ilie Năstase cu autograf sau o experiență cu artistul favorit. Cei de la Carlas Dreams să vină la ziua de naștere”.

Din Roșia Montana, obiectele făurite din lână de 30 de femei sunt imediat remarcate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult