Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Idei de cadouri deosebite. Bijuteriile unicat, din porțelan, alamă sau metale prețioase

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bijuteriile unicat, lucrate manual sunt tot mai căutate. Din porțelan, alamă sau metale prețioase. Tot mai mulți oameni se îndreaptă către piesele unicat, iar designerii de bijuterii surprind cu tot felul de noi modele.

Accesoriile sunt lucrate atent în ateliere, iar uneori este nevoie chiar și de o lună și jumătate de muncă pentru ca produsele să ajungă la cumpărători.

Gabriela și-a deschis atelierul de creație în 2017, cu ajutorul unui program de finanțare de tip start-up. La scurt timp i s-a alăturat și Aura, iar acum realizează împreuna bijuterii contemporane.

Fac inele, cercei, lănțișoare sau broșe, iar cei care își doresc un produs unicat pot veni cu propriile lor idei de modele.

De asemenea, au deschis și o școala pentru a-i învăța pe curioși să își facă propriile accesorii.

Citește și
Camatarie - 2
Teancuri de bani, lei, euro și lire sterline, dar și bijuterii, găsite de polițiști la zeci de suspecți de cămătărie

Aura Duțu, designer de bijuterii: ”Dacă facem o piesă pentru tine, de exemplu, preferăm să o ținem doar pentru tine. Trimit poze sau au văzut o idee undeva sau, de exemplu, o bijuterie pe care au avut-o bunicii și vor să îi aducă cumva o notă mai tinerească.”

Idei de cadouri: ”Bijuteria minimalistă este încă foarte la modă”

 

Gabriela Secarea, designer de bijuterii: ”Clienții sunt împărțiți, și argint și aur, nu există preferințe, iar cele mai vândute piese sunt de obicei inelele. Bijuteria minimalistă este încă foarte la modă, bijuteria care să aibă și o piatră”.

Și creațiile din alamă sau cupru sunt la mare căutare, mai ales pentru cei care caută idei de cadouri.

În acest atelier, meșterul Radu Ion, dă viață aliajelor de metal și le transformă în piese de suflet. El împreună cu alți artiști transformă accesoriile rromilor în bijuterii unicat de mai bine de 7 ani.

Diana, în schimb, se folosește de pasiunea pentru pictură și creează cercei, inele, agrafe și broșe delicate din porțelan.

Cojocaru Diana, pictor și designer de bijuterii: "Toate produsele sunt unicat, sunt pictate de mine. Sunt făcute doar cu unicitate în minte, așa cum și clientele sunt unice. Se simt speciale atunci când cumpără o bijuterie făcută doar pentru ele”.

Un astfel de accesoriu din porțelan stă la cuptor 3-4 zile și este nevoie de o lună și jumătate pentru a fi gata.

Prețul pentru o bijuterie unicat variază între 100 și 550 de lei, în funcție de model.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult