Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Frigul s-a întors în România. La munte, oamenii s-au luptat cu zăpada

Your browser doesn't support HTML5 video.

După câteva zile foarte calde, de primăvară târzie, iarna s-a întors la munte. Drumarii au fost nevoiți să intervină pe câteva șosele care traversează zone înalte, iar în stațiunile montane s-a așternut un strat nou de zăpadă.

Dacă vremea se va menține rece e posibil să fie prelungit chiar sezonul de schi, anunță administratorii pârtiilor.

În centrul țării plouă, iar temperaturile au scăzut și cu 15 grade față de ieri.

În Poiana Brașov, ninge din zorii zilei, iar oamenii au ieșit cu lopețile să curețe trotuarul, în fața hotelurilor și a restaurantelor

„Toată noaptea cam a plouat. Pe la 6 s-a transformat în zăpadă și uitați că s-a așezat. A scăzut la 0 grade”, spune un bărbat. 

Peisajul s-a schimbat complet față de luni, când termometrele arătau 15 grade Celsius. Pe drumul care duce spre Poiana Brașov s-a circulat în condiții de iarnă, iar drumarii au scos utilajele de deszăpezire la treabă.

Citește și
Zapada Atena
Atena, îngropată sub zăpadă. Vremea rea i-a luat prin surprindere pe localnici

Pasionații sporturilor de iarnă și-au făcut apariția la baza pârtiilor chiar înainte de ora 9, când pornesc instalațiile de transport pe cablu.

Oamenii spun că în aceste condiții e posibil să folosească schiurile câteva săptămâni bune de acum înainte.

„Zăpda artificială e foarte multă și nu se topește așa repede ca cea naturală așa că eu cred că se poate prelungi până la jumătatea lui aprilie”, spune un schior.

„Mai putem câștigă niște zile de sezon, însă important este să vină lumea, dacă schiorii nu vor fi in numar mare pe pârtii, probabil administrația va decide să închidem sezonul la 1 aprilie cum a preconizat de la început”, spune Dorin Drăgoi, reprezentantul serviciului de întreținere părții. 

În Bucegi la peste 2000 de metri altitudine este ceață densă, iar vântul bate și viscolește zăpadă. Cabana de la Vârful Omu abia se mai vede sub troiene. 

În Brașov a plouat, iar oamenii și-au pregătit umbrelele și haine groase

Scăderea bruscă a temperaturii îi afectează pe cei cu probleme de sănătate.

Miercuri precipitaliile se vor restrânge, dar vântul va suflă cu putere în Moldova, Bărăgan și Dobrogea. E posibil să apară lapoviță nu doar la munte ci și în partea de Nord și Nord Est a țării.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult