Festival al mâncărurilor mediteraneene din Târgu Jiu. Localnic: ”Eu iau un ciolan cu varză”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Iar la desert, oaspeţii au savurat zeci de feluri de dulciuri turceşti. Soarele şi vremea caldă au întregit tabloul plin de culoare al standurilor încărcate.
Aromele fructelelor de mare i-au atras pe curioşi şi pofticioşi, care au aşteptat la rând să guste din bunătăţuri.
”Pe noi ne tentează multe, că noi suntem mâncători de fructe de mare, că am stat 10 ani în Spania. Ne aduce aminte de paellia'', a spus un localnic.
Chiar dacă reţetele sunt aduse de departe, cele mai multe preparate au la baza tot ingrediente româneşti.
Viorel Oatu, organizator: ”Avem midiile din Marea Neagră, rapanele, sunt fructe de mare veritabile, proaspete, completate şi cu preparate care au ceva din Mediterana.''
Cei care nu preferă fructele de mare au avut parte de un savuros meniu tradiţional.
”Iau un ciolan, e mai românesc, cu varză, cu cartofi, cu un cârnăcior, e mai românesc...”, spune un localnic.
După un asemenea ospăţ, intră în scena dulciurile, aşa că patiserii s-au pregătit cum au putut mai bine.
Adrian Neagu, comerciant: ”Am venit la Târgu Jiu cu o gamă variată de baclavale, începând cu cele cu fistic, caimac, nucă, rahat turcesc, cu rodie, cu trandafiri, cu şofran.”
Festivalul mâncărurilor mediteraneene din Târgu Jiu este deschis până duminică seara.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: Targu Jiu , festival culinar , fructe de mare
Dată publicare: 30-03-2019 19:10