Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Exercițiu pentru testarea reacției la accidente. Câți au oprit să ajute

Your browser doesn't support HTML5 video.

Echipele de intervenție din Buzău au organizat un exercițiu prin care au vrut să testeze capacitatea de reacție la accidente rutiere. 

Zona de simulare a fost aleasă pe Drumul European 85, din cauza numărului mare de evenimente grave produse aici de-a lungul timpului.

Polițiștii au urmărit și modul în care reacționează șoferii atunci când trec pe lângă scena unui accident și cât de repede sunt dispuși să acorde primul ajutor.

Potrivit scenariului, un accident s-a produs pe raza localității Poștă Câlnău, după ce trei autoturisme s-au ciocnit pe șosea. Două persoane au rămas încarcerate, iar alte 5 victime au fost rănite și zac inconștiente.

După ce evenimentul a fost anunțat la 112, a fost declanșat planul roșu de intervenție.

Citește și
simulare, cutremur, seism 2018,
Exerciţiul "Seism 2018": incendiu la un spital din Capitală. Reacția autorităților la scenariu

Până la sosirea echipajelor, mai multe persoane dintr-o mașină care circula prin zonă au oprit și au mers să dea o mâna de ajutor răniților din mașinile avariate.

Zona exercițiului nu a fost aleasă întâmplător! Drumul european 85 este unul extrem de periculos. Aici numeroși șoferi sau pietoni și-au pierdut viața în accidente cumplite.

Drumul european 85 face legătura între Bucureşti şi zona Moldovei. Pentru că pe fiecare sens şoseaua are o bandă de 3 metri şi jumătate şi un acostament îngust, două maşini mari nu pot circula în paralel.

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură susţin că din această cauză se produc multe evenimente rutiere. Ca să reducă numărul de accidente, specialiştii propun montarea unor separatoare de sens.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult