Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevii Colegiului Militar din Alba au mers să doneze sânge. "Suntem conștienți că poate salva vieți"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru că numărul donatorilor de sânge a scăzut dramatic în contextul pandemiei, zeci de elevi ai Colegiului Militar din Alba Iulia au spus "PREZENT" luni la centrul de transfuzii din oraș.

Viitorii militari au răspuns apelurilor lansate de medici, disperați că, în lipsă de sânge, nu pot salva pacienți aflați în stare critică.

Deși mulți dintre tineri s-au aflat la prima experiență de acest fel, și-au depășit temerile, cu gândul că gestul lor va fi luat drept exemplu.

George a donat sânge pentru prima dată. Spune că voia de multă vreme să-şi ajute semenii care trec prin momente dificile.

George Popa, elev: “Pentru mine a dona sânge înseamnă în primul rând să îi ajut pe cei care au nevoie şi în doilea rând o experienţă de viaţă pentru mine, să ştiu că pot să îi ajut pe alţii.” Alexandra nu este la prima experienţă de acest fel. Şi ştie cât de importante sunt rezervele de sânge din spitale. Alexandra Ciulea, elevă: “Suntem conştienţi de faptul că sângele nostru poate salva până la trei vieţi.”

Citește și
coronavirus
Dintre cei peste 30.000 de români vindecaţi de Covid-19, nici 300 nu au donat plasmă

Din păcate, numărul donatorilor de sânge a scăzut dramatic odată cu pandemia. Ana Savu, director Centru de Transfuzii Albă Iulia: “De exemplu, în luna aprilie scăderea a fost de 50 la sută, în această vară scăderea a fost cam de 20%. A fost o problemă în a asigura necesarul de sânge solicitat de spitalele din judeţ, cele 7 spitale din judeţ.” Elevii speră că exemplul lor să fie urmat şi de alte persoane. Colegiul Naţional Militar din Albă Iulia organizează periodic acţiuni umanitare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult