Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Droguri extrem de periculoase, aduse la noi din China. Nu se ştie ce efecte pot avea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Noul val de etnobotanice care face zeci de victime în toată ţara a pus pe jar autorităţile.

Dacă în Buzău şi Galaţi poliţiştii au reuşit să distrugă o reţea de traficanţi, la Constanţa, consilierii antidrog au vrut să le demonstreze consumatorilor că există soluţii de a scăpa de dependenţă. Din păcate, statisticile arată că din ce în ce mai mulţi tineri încearcă substanţele psihoactive.

Peste 100 de tineri au beneficiat anul trecut de sprijinul de specialitate al consilierilor antidrog din constantă. Mai bine de 80 la sută dintre consumatori au reuşit să treacă de perioada cea mai grea, semn că au avut unde să ceară ajutor.

La 19 ani o fată din Constanţa recunoaşte că vreme de doi ani a fost sclavă drogurilor. Acum s-a vindecat şi îşi reaminteşte cu o strângere de inimă coşmarul priun care a recut. “Totul a început din cauza anturajului vicios în care mă învârteam pur şi simplu am picat în această plasă a drogurilor. În acea perioadă mă simţeam foarte obosită, eram neatentă, nu mă mai puteam concentra şi în general mai şi uităm ceea ce făceam”, spune ea

80 la sută dintre cei care au cerut ajutorul specialiştilor au revenit la o viaţă normală.

Citește și
drogur
Prinşi în flagrant în timp ce vindeau substanţe interzise. Şase persoane, reţinute

Cristian Olteanu- specialist antidrog: “În primul rând nu sunt informaţi asupra faptului că noi îi putem ajuta. Ei ne confundă cu alte servicii, nu cu ceea ce suntem de fapt. Noi nu le vrem decât binele şi să-i conştientizăm de faptul că în ziua de astăzi drogurile ucid”.

Poliţiştii antidrog au observat că în ultimii ani tinerii au început să amestece diverse droguri, iar astfel de cocktailuri sunt mult mai periculoase, şi uneori duc la deces. Aşa s-a întâmplat şi în Buzău luna trecută.

Comisar şef Cristian Oprisan, şef centru Antidrog Constantă: “Dacă până acum un an cele mai multe persoane solicitau asistenta datorită consumului de substanţe psihoactive, aşa-numitele etnobotanice, iată că de anul acesta cei care solicită asistenta sunt consumatorii de canabis”.

Anchetatorii susţin că pe piaţa au apărut substanţe din categoria etnobotanicelor - provenind în special din China şi prelucrate de către dealerii locali. Pentru aceste substanţe nu se cunosc încă efectele pe termen lung şi riscurile la care se expun consumatorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult