Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Drama unui băiețel de 9 ani. S-a sinucis după ce le-a făcut colegilor o dezvăluire

Un băiețel în vârstă de 9 ani s-a sinucis, după ce timp de patru zile a fost hărțuit la o școală din Denver, Colorado. Potrivit mamei sale, totul s-a întâmplat din cauză că le-a spus colegilor de clasă că este „mândru” să fie homosexual.

Leia Pierce a declarat pentru televiziunea KDVR că fiul ei, Jamel Myles, i-a dezvăluit în vacanța de vară că este atras de băieți. Totodată, el s-a declarat nerăbdător să se întoarcă la școală și să le spună colegilor, informează BBC News.

La câteva zile după ce a început clasa a patra, trupul băiețelului a fost descoperit acasă.

„Fiul meu i-a spus fiicei mele mai mari că, la școală, colegii l-au îndemnat să se sinucidă. Sunt tristă că nu a apelat la mine și supărată că a crezut că asta este opțiunea sa”, a declarat Leia Pierce.

Ca urmare a acestei tragedii, ea vrea să atragă atenția asupra riscurilor la care sunt expuși copiii hărțuiți.

Citește și
politia
Un bărbat din Vaslui s-a sinucis și a lăsat un bilet de adio pentru fiul său

„Cred că anumite persoane ar trebui trase la răspundere pentru hărțuire. Copilul ar trebui să fie tras la răspundere, pentru că știe că e greșit ce face. Copilul nu ar vrea ca cineva să se poarte la fel cu el. Părinții ar trebui să fie trași la răspundere, pentru că fie îi învață asta, fie se poartă așa cu ei”, a mai spus femeia, conform NY Post.

Totodată, autoritățile în domeniul educației din Denver și consilierii pentru situații de urgență au intervenit ca să-i ajute pe elevii de la școala la care învăța băiatul.

La rândul său, conducerea școlii a transmis scrisori tuturor familiilor copiilor, în care se precizează că moartea lui Jamel reprezintă „o pierdere neașteptată pentru comunitatea școlară”, oferindu-le totodată părinților un „ghid” prin care să detecteze dacă copiii lor sunt expuși la situații de stres.

„Scopul nostru este să colaborăm cu voi asfel încât să le dăm vestea copiilor în cel mai bun mod posibil, astfel încât să beneficieze de toată susținerea de care este posibil. Vă îndemnăm să ne contactați pentru a discuta despre cum vreți să abordăm acest subiect”, se precizează în textul scrisorii.

Purtătorul de cuvânt al inspectoratului școlar din enver, Will Jones, a precizat că profesorii „încearcă să creeze un spațiu în care elevii să spună cum se simt și să își poată procesa emoțiile.”

„Prioritatea noastră este să luăm în considerare toate aspectele legate de acest caz, să ne protejăm studenții și să înțelegem corect faptele din jurul acestei tragedii”, a mai precizat el.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult