Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Drama tânărului care a început să joace la păcănele de la 8 ani: "Pierzi tot ce ai"

Your browser doesn't support HTML5 video.

De la plăcere la dependenţă este o linie subţire şi nu ne dăm seama când o depăşim - este avertismentul dat de specialişti în legătură cu jocurile de noroc.

Acestea ne pot face să ne pierdem controlul şi să rămânem fără niciun ban în buzunar. Există însă metode prin care ne putem tempera, de la tradiţionalele şedinţe la psiholog, până la terapiile online - o nouă metodă de tratament.

Un bărbat de 36 de ani povesteşte că totul a început când era doar un copil. Fără să conştientizeze, în scurt timp a devenit dependent.

Fost jucător: "Am început să joc la o vârstă fragedă, 8 ani. Un prieten mai mare cu 4-5 ani ca mine, care mă considera protejatul lui şi totodată mă lua peste tot cu el. Când devii jucător activ începi să pierzi sume, pierzi tot ce ai, efectiv, pentru că nu te ridici până nu pierzi tot. Dacă ai 10 lei în buzunar, pierzi 10 lei, dacă ai 1000 de euro, îi pierzi".

Însă a cerut ajutor şi, în timp, a reuşit să treacă peste această problemă care la momentul respectiv l-a făcut să piardă totul.

Citește și
S-a cazat la pensiune după ce a jefuit o sală de jocuri
Unde s-a ascuns bărbatul care a furat 5500 de lei de la o sală de jocuri din Timișoara

Fost jucător: "Considerăm că doar oamenii nebuni se duc la psiholog. Familia m-a susţinut. Am avut soţie, mi-a venit primul copil. Anumite motive fericite în viaţa mea care m-au făcut să mă las de jocuri."

El este un caz fericit. Există însă zeci de mii de oameni care se confrunta cu această problemă.

Ajutor online 24 de ore din 24

 

15% din populaţia României a încercat măcar o dată jocurile de noroc, potrivit unui studiu recent. Vorbim aici de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, majoritatea băieţi. Dintre aceştia, 0,6%, mai exact 98.000, au trecut de limita divertismentului

Pentru aceştia, o echipă de psihologi şi-a unit forţele şi acordă, pe o platformă online, ajutor 24 de ore, 7 zile pe săptămână.

Cristian Andrei, psihiatru: "Să zicem că la un moment dat zice gata, vreau să mă opresc, nu mai vreau să joc. Dacă îi spui ok, vino poimâine să discutăm despre asta, nu mai apare poimâine."

Liviu Popovici, preseditenle Asociaţiei joc responsabil: "Putem să pierdem momentul. A trecut, stresul a dispărut şi după care continuă şi recidivează data viitoare când accesează jocurile de noroc."

Cei care vor să ceară ajutor trebuie să ştie că există şi cabinete specializate pe dependenţă de jocuri de noroc, în oraşe precum Bucureşti, Cluj, Craiova sau Ploieşti.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult