Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum se pregătesc 300 de elevi din București pentru a deveni diplomați de carieră

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproape 300 de elevi din Bucureşti, care speră să devină diplomaţi de carieră, au avut ocazia să vadă ce înseamnă meseria la care visează.

Invitaţi la Palatul Parlamentului, au participat alături de zeci de diplomaţi români şi străini la Conferinţa Internațională de diplomație și afaceri externe.

Asta după ce mulţi dintre ei au făcut deja practică în ambasade.

Copiii din 26 de şcoli şi licee din Bucureşti şi Israel au avut ocazia să participe la un concurs pe teme de afaceri externe. Apoi au fost premiaţi la conferinţa de la Parlament, organizată cu ocazia împlinirii a 13 ani de studii acreditate de diplomație, business și comunicare la Liceul Laude-Reut.

Tova Ben Nun Cherbiş, preşedintele Complexului Educaţional Laude-Reut: "Am auzit un feedback de la copii: mare lucru că veniţi ca personalităţi care reprezentaţi România şi fiecare dintre voi e foarte ocupat! Mulţumesc foarte mult că sunteţi parteneri la ceea ce dorim să facem, să pregătim o generaţie de viitor de diplomaţi români".

Citește și
București, pe lista celor mai ieftine orașe din Europa
Bucureștiul, pe lista celor mai ieftine orașe din Europa. Ce loc ocupă

Ca în fiecare an, Conferinţa a fost sprijinită de misiunile diplomatice străine la București, iar la eveniment au fost prezenţi atât ambasadori cât şi oficiali din guvern. Cu toţii le-au vorbit tinerilor despre dificultăţile şi importanţă acestei meserii.

David Saranga, ambasadorul Israelului : "Orice ţară din lume se confruntă cu provocări atunci când vine vorba de diplomaţie publică. Orice țară are diferite provocări legate de imaginea sa în anumite regiuni ale lumii."

Hans Klem, ambasadorul Statelor Unite ale Americii: "Dorinţa de a-ţi servi tara, disponibilitatea de a lucra şi locui în străinătate, de multe ori în locuri cu situaţie complicată şi capacitatea de a învăţa şi de a folosi limbile străine, cred că acestea sunt aspectele esenţiale pentru a avea o carieră bună în diplomaţie."

În total 18 ambasade, alături de Ministerul Afacerilor Externe și de Institutul Diplomatic Român, le oferă elevilor care studiază diplomaţia stagii de practică de o zi la sediile lor.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult