Crescătorii, supărați că mieii nu se vând, deși au scăzut prețul. Cât costă un kilogram
Your browser doesn't support HTML5 video.
În Sighişoara şi Târgu Mureş, de exemplu, dacă săptămâna trecută mieii vii se vindeau cu 13 lei kilogramul, acum oierii cer doar 9 lei pe kilogram. Clienţii plătesc în plus sacrificarea.
La piaţa din Târgu Mureş, mieii se vând sub preţul de acum o săptămână. Ciobanii cer 9, 10 lei pe un kilogram de carne de miel în viu. Chiar şi aşa, cumpărătorii sunt puţini, se plâng aceştia. Oierii sunt nemulţumiţi şi spun că mai bine îşi dau animalele străinilor, care cumpără mult şi plătesc pe loc.
”Am lăsat şi la zece, şi la nouă lei şi tot nu vindem. Nu merită să mai venim cu ei”, spune un cioban.
”Am lăsat de dimineaţă din preț... a fost 12, acum e 10 lei. Am vândut vreo cinci miei. Mănâncă din magazine, congelaţi... Nu ştiu ce mănâncă”, spune un cioban.
Pe lângă preţul kilogramului în viu, oamenii trebuie să plătească şi sacrificarea. Aşa că, în final, îi costă circa 18 lei kilogramul de carne, faţă de 26, cu cât se vinde în carmangerie.
La piaţa din Târgu Mureş vin ciobani şi din judeţele învecinate, unde pieţele nu au aprobare pentru aşa ceva. O femeie a venit din Blaj cu miei şi cu iezi de vânzare. Spune că iezii s-au vândut cel mai repede.
Deocamdată, nemulţumiţi de vânzări, ciobanii speră să dea lovitura vineri. În cazul în care vor rămâne cu animalele nesacrificate, vor fi nevoiţi să le vândă arabilor.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!