Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Copilăria tristă a unei fetițe de 6 ani din Botoșani. Are grijă de sora de 2 ani, tatăl fiind alcoolic, iar mama neinteresată

O fetiță de șase ani din județul Botoșani își pierde copilăria în timp ce are grijă de surioara de doi ani, chiar dacă locuiesc alături de părinți.

Familia locuiește în localitatea Lunca. Cele două fetițe locuiesc alături de părinți, dar și de doi frați vitregi de 10, respectiv 12 ani.

Tatăl este alcoolic, iar mama nu este interesată de creșterea lor, potrivit botosaninews.ro.

Primăria Lunca a aflat despre situația celor mici. Autoritățile au pornit o anchetă care a scos la iveală lipsa de îngrijire a celor patru copii.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a propus scoaterea minorilor din mediul respectiv.

Astfel, părinții au rămas fără cei patru copii înainte de Paște, în urma unei decizii a Tribunalului Botoșani.

Citește și
romani strada
Vouchere de 4.000 lei de la stat pentru românii cu peste cinci copii sau care nu pot munci. Pentru ce vor putea fi folosite

O anchetă realizată de Serviciul de asistență socială din cadrul Primăriei Lunca arată că minorii erau neîngrijiți, iar cei doi băieți erau agresați verbal și fizic de tatăl vitreg.

„Constată suspendat de drept pe durata plasamentului în regim de urgență exercițiul drepturilor părintești ale pârâților P.D. și C.I.A. cu privire la copiii C.I.M., C.E., P.L.D. și P.D.M.. Pe durata măsurii plasamentului în regim de urgență drepturile cu privire la persoana copiilor vor fi exercitate, respectiv îndeplinite de către asistenții maternali profesioniști, iar cele cu privire la bunurile acestor copii de către directorul executiv al DGASPC Botoșani”, este decizia instanței.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult