Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Contemporani cu un genocid de care nu știam. Comuniștii au ucis peste 15.000 de copii în ”orfelinatele morții” din România

Peste 15.000 de copii au decedat în intervalul 1967-1990 în ”orfelinatele morții” din România, masacrul comis de comuniști fiind comparabil cu atrocitățile descoperite după Al Doilea Război Mondial.  

Investigațiile desfășurate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) au scos la iveală o serie de atrocități înfiorătoare care au avut loc în perioada comunistă în căminele de copii din România, scrie Press Hub.

Cifrele sunt absolut șocante: peste 15.000 de copii au murit numai în perioada 1967-1990 în ceea ce erau deja cunoscute ca ”orfelinatele morții”.

Informațiile dovedite acum oficial demonstrează că reportajele prezentate în 1990 de presa occidentală nu erau deloc exagerări, ba chiar arătau doar o mică parte a masacrelor comise de comuniști în orfelinatele din România.

Aproape toți copiii internați la orfelinatul din Cighid au murit

Citește și
agresiune copii
Orori de nedescris într-un orfelinat din Tușnad. Un individ este acuzat de agresiune sexuală asupra a zece minori

Numai la căminul de la Cighid, din județul Bihor, au murit 160 de copii din totalul de 183 internați aici de la inaugurare, pe 1 octombrie 1987 și până în aprilie 1990.

”Investigaţiile desfășurate de cercetătorii de la au scos la iveală existenţa unor rate de mortalitate absolut șocante în instituţii așa-zise „de ocrotire” a minorilor din timpul comunismului. Doar în căminele-spital, spitalele și secţiile de neuropsihiatrie infantilă, se estimează că, în intervalul 1967 și 1990 au murit peste 15.000 de minori”, arată sursa citată.

Articolul complet poate fi citit pe Press Hub.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult