Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Concurență mare în toată țara pentru un post la Casele Județene de Pensii. Sunt și 10 candidați pe loc

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este concurență mare în toată țara pentru un post la Casele Județene de Pensii.

Autoritățile au anunțat că vor să angajeze o mie de oameni în orașele mari și s-au trezit că s-au înscris chiar și 10 candidați pe loc. Printre ei sunt și tineri atrași de program, de salariu și de stabilitatea slujbei, chiar dacă este vorba de un contract pe un an. Casa Județeană de Pensii din Alba are 18 posturi libere, de consilier sau referent debutant, pentru care s-au înscris 160 de candidați. Claudia are 27 de ani și se numără printre cei care au luat proba scrisă.

Claudia Nicula, candidată: ”Am nimerit chiar o perioadă când căutam un loc de muncă. Se spune că este un loc bun și oricum o experiență bună va fi pentru mine."

Ioana din Timișoara este și mai bucuroasă că a fost admisă.

Ioana Sedereși, candidată: ”Am reușit! Îmi caut demult un loc de muncă și am și o experiență cu calculatorul, știu să umblu și atunci am zis că de ce să nu încerc."

Citește și
targ joburi
Piața muncii își revine după pandemie. Ce posturi sunt disponibile și în ce domenii au crescut salariile

Concurența este strânsă în toată țara. În Bihor, de exemplu, sunt 10 candidați pe un loc. Angajații vor avea de verificat cele 137.000 de dosare de pensii depuse în județ.

Doina Cosor, director executiv Casa de Pensii Bihor: "Este contract de muncă. Nu vor fi funcționari publici. Prima etapă a fost o probă scrisă, cu 20 de grile."

Dacă vor obține contractul pe un an, angajații vor primi salarii nete de 2.400 de lei, cei cu studii medii, sau 2.800 de lei, cei cu studii superioare.

Denis Aramă, dir. Casa de Pensii Galați: ”Se adaugă sporul de vechime și 15% spor de condiții vătămătoare."

Subiectele, aceleași pentru toată țara, au fost foarte ușoare. De exemplu, la Galați, din 199 de candidați, 182 au fost declarați admiși după proba scrisă, așa că departajarea o va face interviul. Ioan Hosu, sociolog, profesor UBB Cluj-Napoca: "Există un public dispus să vizeze zona publică, din trei, patru motive: stabilitate, predictibilitate, venituri și program predictibil, chiar dacă e vorba de contracte pe termen determinat.”

În plus, pentru că presupune lucrul cu calculatorul jobul este atractiv inclusiv pentru tineri, explică sociologii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult