Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coadă cu scandal ca la tigăi, dar la analize gratuite. "Tot acolo ajungem"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de oameni s-au îmbulzit în faţa unui laborator medical de analize din Constanţa, ca să-şi ceară dreptul de a beneficia de serviciile gratuite asigurate de Casă Judeţeana de Sănătate.

Îmbulzeala, strigăte şi rugăminţi! Acesta era tabloul din faţa unui laborator de analize medicale din Constanţa. Oamenii şi-au pierdut răbdarea când au aflat că nici în această lună nu vor putea beneficia de analizele gratuite.

"Dar puteţi fi şi al 5-lea, domnule, tot acolo ajungeţi! Nu ne împingem şi nu ne certăm că tot acolo ajungem "

"Au făcut liste, domnule, nu trebuia liste să facă. Noi trebuia să stăm ordonaţi cum veneam, dar nu să facem liste”, spune o doamnă.

“O să ne programeze pentru luna mai, dar trimiterile sunt valabile o lună de zile, nu sunt valabile 3 luni de zile sau 5 luni. Şi fă plimbări printre doctori pentru că nu vor să te primească. La alte laboratoare mi-au zis că plafonurile sunt expirate sau nu au fost trimise. Deci eu plătesc un CNSAS, de ce? Deci de 2 ore stau aici”, spune o tânără

Citește și
inspectorul pro
Un pacient a făcut analizele la 3 laboratoare, in aceeasi zi. Cum arata rezultatele

Potrivit clinicilor medicale, casele judeţene de sănătate nu au stabilit încă un fond lunar pentru analizele gratuite.

Augustin Stan - manager vânzări: „Noi avem un buget limitat de la casa de asigurări pentru analizele decontate de către casa de asigurări şi se pare că este mai amre cererea decât ofertă pe care o avem noi în acest moment şi de asta sunt mai mulţi pacienţi şi sunt foarte revoltaţi că nu apucă loc în aprilie.

Daniel Osmanovici, purtător de cuvânt al CNAS: „Există această împărţire de 1 la 12 raportată la bugetul din anul precedent pe baza căreia sistemul poate funcţiona, într-o măsură extrem de scăzută, dar poate funcţiona. "

Potrivit reprezentanţilor Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, bugetul pentru acest an pentru analizele gratuite va fi definitivat peste o săptămână.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult