Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel mai mare exportator de lemn din România închide o fabrică și își reduce cu 30% operațiunile. Ce motive invocă

Cel mai mare producător de cherestea din România, fosta Holzindustrie Schweighofer, închide o fabrică la Suceava și își reduce operațiunile din țară cu 30%, din cauza condițiilor dificile de pe piața lemnului, inclusiv legislative.  

HS Timber Productions (fosta Holzindustrie Schweighofer) a anunțat că o parte din operațiunile fabricii de cherestea din Rădăuți și întreaga activitate din cadrul fabricii de panouri din lemn masiv din Siret vor fi întrerupte începând cu 30 martie 2022, “din cauza condițiilor generale dificile de pe piața lemnului”, scrie Obiectiv de Suceava.

Astfel, capacitatea de debitare a HS Timber Productions în România va fi redusă cu 30%.

Restrângerea activității vizează doar fabricile din județul Suceava, alte două fabrici de cherestea și o fabrică de panel din România ale HS Timber Productions își vor continua activitatea normal.

Conform companiei, unul dintre principalele motive ale restructurării constă în provocările din ce în ce mai mari din România, mai precis mediul legislativ instabil și măsurile restrictive de pe piața lemnului.

Citește și
defrisari romania
Oficialii austrieci, îngrijorați de defrișările dezastruoase din România. ”În Austria nu există tăieri ilegale de lemne”
600 de angajați, afectați de închiderea fabricii din Rădăuți

Achiziția de lemn rotund pe piața din România a fost limitată începând cu 2016. Ucraina și Rusia nu mai sunt disponibile pentru achizițiile de materie primă, din cauza interdicțiilor de export în vigoare în aceste țări.

În plus, întârzierile lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din regiune, precum și birocrația laborioasă în materie de importuri, fac ca importurile de lemn din alte state membre ale Uniunii Europene să fie foarte dificile. Mai mult decât atât, producția de energie verde și vânzarea de certificate verzi este extrem de anevoioasă.

Aproximativ 600 de angajați vor fi afectați de restructurare și compania spune că încearcă să le ofere cât mai multora dintre ei oportunități de a continua să lucreze în cadrul grupului în România.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult