Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câțiva ciobani furioși au protestat la Ministerul Agriculturii, furioși pe Petre Daea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu berbecii după ei zeci de ciobani au protestat miercuri în faţa Ministerului Agriculturii. Oamenii au venit la Bucureşti ca să demonstreze că programul "alege oaia" este de fapt un eşec, şi potrivit lor, subvenţiile încurajează specula şi nu pe crescăto

După 3 ore de discuţii, fermierii s-au declarat nemulţumiţi, iar doi dintre ei au fost chiar amendaţi.

Bucureşti, Piaţa Universităţii. Zece ciobani bat la porţile Ministerului Agriculturii, însoţiţi de două exemplare din turmă.

Oierii spun că au ajuns să îşi vândă animalele pe nimic, iar motive ar fi destule. Subvenţiile sunt mici, la fel şi cererea de pe piaţa internă. În plus povestesc ei, exportul este afectat de lipsa abatoarelor, a centrelor de colectare a laptelui şi lânii.

”Campania domnului ministru, alege oaia, uite unde ne-a adus. Să disperăm! La 4 lei kilogramul de miel, 1,8 lei oaia. Nici o pisică, dacă te duci într-un târg, nu o cumperi cu banii ăştia”, a spus un oier.

Citește și
ciobani
E criză de ciobani iar fermierii dau vina pe ajutoarele sociale. Salariul primit de un cioban priceput

De fapt, scăderea cererii şi lipsa unei pieţe de desfacere i-a determinat pe jumătate din crescătorii din Botoşani, de exemplu, să îşi reducă efectivele, iar câţiva dintre ei au renunţat cu totul la ferme.

Ionică Nechifor, director Staţiunea de Cercetare Popauti: Toată marfa noastră stă pe stoc. Nu se poate livra în ţările arabe deşi acordurile sanitar-veterinare permit acest lucru. Reporter: Ei sunt interesaţi de oaia noastră? Ionică Nechifor, director Staţiunea de Cercetare Popauti: Da. Eu am fost acolo şi ei sunt foarte interesaţi de carnea de oaie din România. Are acelaşi gust ca şi carnea lor.

În toiul scandalului, ministrul Daea şi-a trimis un reprezentant. Ministrul a plecat însă repede, ca să inaugureze un târg al tradiţiilor, cu numai trei standuri de brânză şi carne de oaie.

În timp ce în clădirea ministerului aveau loc consultări, la faţa locului au descins inspectorii sanitar-veterinari. Au constatat că berbecii nu aveau documente care să le permită o călătorie în afară judeţului, aşa că i-au amendat. Fiecare a plătit pe loc câte 350 de lei, iar animalele vor pleca urgent înapoi la Bihor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult