Capitala se luptă cu o invazie a ţânţarilor, cum nu a mai fost de 5 ani încoace. Explicaţia Primăriei
Your browser doesn't support HTML5 video.
Luni seara însă, au reînceput stropirile împotriva insectelor agresive, care pot fi purtătoare ale virusului ''West Nile''.
Mama lui Luca a ieşit în parc cu o grămadă de soluţii împotriva ţânţarilor. În zadar, băieţelul de trei ani a fost înţepat peste tot. De regulă, copiii sunt primele victime ale insectelor. Ţânţarii atacă inclusiv la amiază.
Primăria a început al 11-lea tratament împotriva ţânţarilor. Deocamdată a pulverizat substanţe pe străzi, dar în curând promite să intre şi în parcuri, mai ales că ţânţarii sunt atât de mulţi în acest an încât sunt vizibili şi ziua, în special, în zone cu umbră în apropierea lacurilor.
Mariana Iuga, Direcţia utilităţi Primăria Bucureşti: "Dacă tratamentele nu aveau efect, situaţia era mult mai gravă în acest oraş. Din punct de vedere al condiţiilor meteo şi al factorilor care favorizează înmulţirea ţânţarilor a fost mai rău ca în anii trecuţi. Nu am mai avut de cel puţin 5 ani o situaţie de genul acesta".
Ţânţarii sunt purtători al virusului West Nile, care în unele cazuri poate să provoace moartea.
Simin Florescu, medic primar boli infecțioase: "Formele cele mai severe apar la pacienţi cu comorbiditati, pacienţi cu afecţiuni de diabet, vârstnici, boli hematologice."
Autorităţile susţin că tratamentele de combatere a insectelor vor continua cel puţin două săptămâni de acum încolo.
Sursa: Pro TV
Dată publicare: 21-08-2018 18:31