Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Insectele care au invadat Bucureștiul. ”Sunt foarte agresive şi lasă urme”

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce a fost invadată de ţânţari, capitala se confruntă cu o nouă problemă. Insectele numite popular "tigrii platanului" au împânzit oraşul şi îi sâcâie pe oameni.

Pe lângă faptul că se aşează pe haine şi pe piele, şi pişcă. În tot acest timp, firma care se ocupă de dezinsecţie acuză din nou primăria că nu aprobă tratamente suplimentare.

În timp ce foarte mulţi bucureşteni se plâng ca sunt muşcaţi de ţânţari, cei care se ocupă de dezinsecţie spun că au făcut tot ce a putut cu precizarea ca de la începutul lunii august au stropit doar o dată oraşul.

”Am continuat pe cheltuiala societăţii să facem tratamente în perioada 6-10 în anumite puncte care aveau potenţial mare de infestare cum ar fi parcurile. Aprobarea pentru trecerea a doua nu s-a primit", a explicat Alexandru Badea, reprezentant firmă dezinsecție.

În replică cei din Primăria Capitalei precizează că '' finalizarea unui tratament şi declanşarea următorului sunt strict în sarcina operatorului serviciului''.

Citește și
viespi
Viespile au devenit extrem de agresive. 2 români, ucişi de insecte, câteva zeci - la spital

Au existat inclusiv atenţionări oficiale, pentru că ţânţarii sunt purtători ai virusului West Nile, din cauza căruia un bărbat din Galaţi a murit, săptămâna trecută.

Şi de parcă ţânţarii nu erau suficienţi, Bucureştiul s-a umplut şi de tigrul platanului, o insectă mică sosită din America.

”Sunt foarte agresivi şi lase urme. Se umfla sub piele, am şi eu aici câteva semne”, spune un bucureștean.

”Înţepătura este rareori dureroasă, de multe ori nici nu este simţită. Alteori, însă, se produce jenă, senzaţie de scărpinare", explică specialiștii.

Cei care se ştiu cu alergii sunt sfătuiţi să spele zona cu apă şi săpun. Dar cea mai sănătoasă este prevenţia.

Spray-urile clasice pentru ţânţari nu afectează şi tigrul platanului, aşa că specialiştii ne recomandă ca atunci când mergem în zone cu vegetaţie să purtăm haine albe. Este culoarea care alungă în general insectele. Cu cât mai largi şi mai mulţi, adică să acopere extremităţile, cu atât mai bine.

Ploile din luna iulie, urmate de un val de căldură au favorizat apariţia acestor insecte. Tratamentele aplicate de primărie sunt parţial eficiente.

Această insectă a ajuns la noi în ţară şi pentru că în vamă plantele nu sunt controlate. Ar trebui institutită o carantină care să oprească acele exemplare care au dăunători.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult