Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Campanie umanitară în Botoșani. Zâmbete pe chipurile a 5000 de copii sărmani

Your browser doesn't support HTML5 video.

De Moș Nicolae, câțiva tineri cu suflete mari din Botoșani și-au propus să aducă zâmbete pe chipurile a 5000 copii sărmani. 

Din banii lor sau din cei dăruiți de prieteni și cunoscuți, au cumpărat dulciuri și portocale și le-au împărțit în 117 școli și grădinițe din satele și cătunele izolate ale județului, acolo unde sunt cele mai sărace comunități.

Mulți copii nici nu mai sperau ca Sfântul Nicolae o să-și aducă aminte și de ei!..

Campania 5000 de zâmbete a fost lansată în urmă cu două săptămâni de un tânăr din județul Botoșani, care a trecut prin multe încercări, încă de când era copil. După ce a muncit o perioada în străinătate, s-a întors în țară și a început să ajute câteva familii nevoiașe. Prietenii i s-au alăturat și așa au ajuns să facă fericiți elevii de clasele primare, din peste 100 de școli.

Daniel Câșlariu, inițiatorul proiectului: ”Din păcate am fost nevoit să părăsesc această țară. Am stat 5 ani departe de părinți și frați. De aceea eu va sfătui să învățați și să ajungeți oameni mari.”

Citește și
Michael Jordan
Michael Jordan a donat 1 milion de dolari victimelor uraganului Dorian

Răsplata primită de tinerii inimoși a fost pe măsură. Copiii s-au atașat atât de mult de voluntari, încât nu mai voiau să se despartă de ei. A fost și cazul unui băiețel de la grupa mare.

 incron Daniel Câșlariu, inițiatorul campaniei: ”Am fost la Inspectoratul Școlar și am întrebat care este numărul copiilor din județ, care sunt cei mai săraci? Domnul inspector mi-a spus că numărul lor se ridică undeva la 4-5000. De acolo a venit campania 5000 de zâmbete. ”

Pachețelele pentru cei peste 5.000 de copii au costat peste 50.000 de lei.

Inițiatorul proiectului le-a luat și pe datorie și urmează să le plătească din donațiile pe care speră să le adune. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult