Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor din Maramureș. ”Cine iubește animalele ar trebui să facă asta”

A fost mobilizare în week-end, în Maramureș. Peste 150 de câini și pisici, cu sau fără stăpân, au trecut prin mâinile medicilor veterinari, pentru sterilizare.

Campania, demarată la inițiativa unei asociații, își propune să prevină suprapopularea și să reducă numărul animalelor abandonate.

"Anestezia doare si o sa-i fac la spate. Mai bine, că ei se agită la anestezie".

Școala din Băița, aflată la câțiva kilometri de Baia Mare, a fost transformată -  pentru 2 zile - în cabinet veterinar, unde au sterilizat - gratuit - peste 150 de câini și pisici.

Femeie: ”De multe ori aduc și alte animale, nu doar cele care sunt ale mele. Spre exemplu, astăzi am adus opt din diferite locuri și sunt foarte necesare aceste acțiuni" .

Citește și
Ziua Internațională a pisicii. Curiozități despre feline
Campanie de sterilizare a pisicilor fără stăpân din București. Cum sunt ademenite felinele

Potrivit legii, câinii din rasa comună, cu sau fără stăpân, trebuie sterilizați.

Ce condiții trebuie să îndeplinească animalele pentru a fi sterilizate

Femeie: ”Cine iubește animalele ar trebui să facă asta. Nu e suficient să le dai de mâncare, ci trebuie să te întreții și de sănătatea lor. O cățelușă de 2 ani și sper să nu mai chinuie și e ok așa, dacă îi iubim, să le și dăm ce e necesar".

Ca să poată fi fi supuse unei astfel de proceduri, animalele trebuie să fie sănătoase și să aibă cel puțin 8-9 luni, spun medicii veterinari.

Camelia Bogdan, medic veterinar: ”Sunt foarte multe programări, oamenii au răspuns foarte bine și ne bucurăm că se întâmplă lucrul ăsta. În ultimii ani au început să răspundă și autoritățile și avem și sprijinul lor financiar și ăsta e un lucru bun".

Astfel de campanii sunt menite să reducă numărul animalelor abandonate pe străzile din România.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult