Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bucureştiul, printre cele e mai murdare capitale din UE. Firea: ”Este o rușine”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autorităţile locale au descoperit, în sfârşit, că Bucureştiul este extrem de murdar. Primarul general a anunţat că de miercuri începe curăţenia şi nu ar mai trebui să vedem gunoaie peste tot.

Din păcate, Bucureştiul va scăpa greu de eticheta uneia dintre cele mai murdare capitale din Uniunea Europeană.

Strada Traian, centrul Bucureştiului, la numai 3 kilometri de Palatul Parlamentului. Gunoiul este aruncat aici de ani buni.

De stradă este responsabilă Primăria Sectorului 3. Cei din primărie susţin că terenul este proprietate privată şi curăţenia intră în responsabilitatea proprietarului terenului.

A fost amendat de câteva ori, dar nu a luat măsuri pentru că zona va fi expropriată. Practic, e un cerc vicios, oamenii aruncă, proprietarul nu face nimic, primăria este neputincioasă.

Citește și
gabriela firea
Gabriela Firea, supărată pe PNL. De ce nu pot fi reparate ieftin gropile din București

În ultimă instanţă, responsabilii din Primăria Sectorului 3 promit să împrejmuiască terenul, iar banii să-i recupereze de la proprietar. Din păcate, aceste măsuri sunt temporare, iar, de regulă, gardurile nu rezistă tentaţiei de a arunca gunoaie.

În cartierul Rahova din Capitală unii locuitori spun că s-au obişnuit cu mizeria de pe străzi şi din spaţiile verzi.

Oamenii care arunca peste tot gunoiul ar trebui să fie sancţionaţi. Însă primăria nu ştie câte amenzi au primit pentru că statistica este la comun: peste 1200 de firme şi persoane fizice au fost amendate din 2017 până acum.

Primarul Capitalei a recunoscut că problema este gravă. A dat exemplul Centrului Istoric şi a anunţat că ştie situaţia din poze.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: "Am un teanc de fotografii care nu ne fac cinste. Este o ruşine, nu este posibil aşa ceva. În Centrul Istoric ziua sunt saci cu gunoi. Cum se poate aşa ceva? Arată ca un oraş european, dar arhaic."

Primarul Capitalei le-a cerut angajaţilor ADP şi firmelor de salubritate să facă ordine pe străzi. La final a anunţat că va ieşi personal să verifice curăţenia. Prima oprire, zona Universităţii.

Coincindenta sau nu, dar zona Universităţii s-a umplut de angajaţi de la ADP.

Aproape 50 de oameni au plivit florile, au tăiat iarba la milimetru, au măturat luna, iar poliţia locală i-a alungat pe cerşetori.

Din păcate, aproape de Piaţă Universităţii, strada Vasile Lascar era plină de gunoaie. Şi nu doar gunoaie, ci şi gropi. Acestea au scăpat Administraţiei Străzilor care se laudă că a reuşit să astupe 1400 de gropi în toată Capitala, unele şi de două ori.

Mirela Ioniţă, Directorul general al Administraţiei Străzilor: "În momentul de faţă mai avem aproximativ 200 de gropi în lucru, în urma inventarului la zi".

Primăria Capitalei susţine însă că nu toate gropile sunt pe străzile care ţin de municipalitate. Cele de pe străzile secundare trebuie reparate de primăriile de sector.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult