Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bucureștenii încep, în sfârșit, să treacă la transportul public: ”Îmi este mai simplu”. Câte bilete a vândut STB anul acesta

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sătui sa piardă ore întregi în trafic, locuitorii Bucureștiului încep să ia transportul public. La fel de adevărat este că în ultimii doi ani au apărut vehicule noi, care în anumite zone circulă mai rapid decât mașina, pentru că au linii speciale.  

Administrația a cumpărat 300 de tramvaie, autobuze și troleibuze în ultimii ani, însă este nevoie de mult mai multe.

„- În fiecare zi merg. - Aveți mașină? - Da, am și mașină, dar merg și cu mașina și cu tramvaiul, depinde. Sunt momente în care e foarte aglomerat și atunci nu pot să merg cu mașina și prefer să merg cu tramvaiul”.

„Îmi este mai simplu cu transportul în comun din punct de vedere al parcărilor, al traficului pentru că na, ambutaiaje sunt, mai ales la ore de vârf și mijlocul de transport folosește șinele personale. Când am venit în București, fiind studentă, am prins tramvaiele acelea foarte vechi, stăteam ca sardelele, veneau greu, n-aveau aer condiționat”.

Interesul mai crescut al oamenilor pentru transportul public se vede și în cifre. Doar în primele 8 luni ale acestui an Societatea de Transport București a avut o creștere de peste 8 procente la vânzarea de bilete. Adică au fost cumpărate cu peste 2 milioane de bilete mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut. Și numărul celor care au abonamente este mai mare.

Citește și
CFR, tren, gara
ANPC a amendat o companie importantă de transport feroviar cu 30.000 de lei. Ce garnituri au fost oprite din circulație

În ultimii doi ani au sosit în Capitală 100 de tramvaie noi, plus 100 de autobuze și 100 de troleibuze. Tramvaiul cu numărul 100 comandat la Arad abia a ieșit pe traseu. Cea mai mare problemă rămâne însă starea deplorabilă în care se află o treime dintre șine.

„Am copil, are o vânătaie pe obraz de toată frumusețea pentru că, cum a mers tramvaiul și șinele și așa, mi-a dat cu obrazul în căruț și are și acum vânătaie”.

„Nu am absolut nimic de comentat, mai puțin terasamentul care lasă de dorit, dar nu aici, în alte porțiuni, unde zici că efectiv este pe câmp, căruță”.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Avem toate contractele semnate pentru modernizarea a 50 de km linie de tramvai, se lucrează în momentul de față pe linia 5, pe Barbu Văcărescu, sperăm să terminăm anul acesta”.

În fiecare zi, pe străzile din capitală circulă în medie 1.500 de vehicule ale Societății de Transport București.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult