Bucate făcute după rețete vechi de sute de ani, la un festival dintr-un sat timișorean
Your browser doesn't support HTML5 video.
ElectroRuga din Banat, combinaţie între modern şi tradiţie, a strâns sute de oameni cu chef de petrecere pe uliţele din Buzad, unde au putut încerca şi diverse bucate tradiţionale de la producătorii locali.
Ospitalieri de fel, localnicii din Buzad i-au întâmpinat pe oaspeţi cu bunătăţile pe masă.
Doamna Paulina coace plăcinta de Buzad cu brânză, după o reţetă veche.
"Astea sunt cu brânză sărată făcută numa cu apă, cu ou. Frământate fără drojdie şi coapte în ulei", spune doamna Paulina.
Nu au lipsit nici fructele din livadă sau brânzeturile savuroase.
Cu mic, cu mare, oaspeţii s-au strâns la atelierele din centrul satului, unde au învăţat de la meşterii iscusiţi cum să coasă, să picteze sau să brodeze.
"Pe lângă festival sunt şi atelierele care se întâmplă în sat. La şcoala e promovată şi comunitatea locală şi aleea producătorilor. E o idee bună stimulează producătorii locali să iasă în față", spune un producător.
Iar muzica a fost nelipsită. Acordurile de taraf i-au încântat pe petrecăreţii din Buzad.
Cum în sat nu există semnal, cei veniţi aici s-au deconectat complet şi s-au bucurat de festival.
"Festivalul nostru este un mix între tradiţie şi modern, în sensul ăsta l-am şi gândit. Astfel să expunem şi sătenii la cultura urbană şi orăşenii la tradiţii şi să ia de acolo ce le convine", explică Cristian Philipp, organizator.
Festivalul se află la prima ediţie, iar organizatorii speră să devină o adevărată tradiţie a locului.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!