Modifica setarile cookie
Toate categoriile

BIAS 2018. Peste 150.000 de oameni, așteptați la spectacolul aviatic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Va fi spectacol pe cerul Bucureştiului. Sâmbătă, la Aeroportul Băneasa sunt aşteptaţi peste 150 de mii de oameni pentru cel mai mare miting aviatic al anului, ''BIAS''.

Formaţii din 12 ţări promit acrobaţii spectaculoase. Cei care s-au aflat vineri în nordul oraşului i-au văzut pe piloţi la antrenament.

Spectacol pe cer în timp ce se antrenau piloţii de la Turkish Stars. Este una dintre cele mai apreciate formaţii de acrobaţie aviatică din lume, iar printre piloţi este şi o femeie.

Vali: "Turkish Stars sunt deja a treia oară la noi la BIAS. O echipă foarte spectaculoasă evoluează cu 8 avioane supersonice, sunt unici prin acest fapt." 

La demonstraţia de sâmbătă una dintre aeronave va rămâne însă la sol, ca rezervă.

Citește și
Typhoon
Avioane de luptă britanice, trimise din România pentru interceptarea unui bombardier rus, deasupra Mării Negre

Aflaţi pentru prima dată în România, cei de la Forţele Aeriene din Polonia vor zbura cu "scânteile alb-rosii".

Piloți polonezi: ''Numarul nostru conţine şase aeronave. Vă va da fiori, va fi uimitor. Vom avea răsuciri, formaţia se va despica, vom arăta performanţele avioanelor noastre. Numărul nostru va conţine şi surprize, momentan este top-secret." 

Ai noştri vor face demonstraţii cu 22 de aeronave de la Aeroclubul României, iar Forţele Aeriene participa cu avioane militare, printre care şi un F-16.

George Rotaru, director general aeroclubul României: "Invitaţii noştri pe partea civilă vor fi iacării acrobaţi, Jurgis Kairis, Flywing Bulls care vin cu 7 avioane, este o premieră pentru România, avioane foarte rare, deosebite, istorice. Vom avea avioane de luptă Grippen din Cehia şi din Ungaria, un F18 din Spania, vom avea un SUB-105 din Austria." 

În total, peste 100 de aparate de zbor şi 150 de piloţi vor evolua pe cer sâmbătă. Vor fi demonstraţii de la 9 dimineaţa la 9 seara, cu o singură pauză de 30 de minute, la prânz.

Iar paraşutiştii promit şi ei un număr nou.

Adrian Luca, SKY DIVING CENTER: "Unii cu fumigene şi au ca obiectiv să facă un spectacol de acrobaţie în zbor, cu paraşuta deschisă şi alţi colegi vor ateriza, după ce vor face un zbor acrobatic, în fata publocului." Organizatorii îi roagă pe participanţi să vină fără maşini. Intrarea este liberă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult