Bătaie mare în piețe pentru verdețuri, carne de miel și ouă. Tarabele comercianților, luate la rând
Your browser doesn't support HTML5 video.
Pe lista de cumpărături, primul e mielul, urmează ouăle ce trebuie roşite şi, bineînţeles, verdeţurile care aduc primăvara pe masa de sărbători. În toată agitaţia, nu puteau lipsi inspectorii sanitar-veterinari, care ne îndeamnă să verificăm bine marfa cumpărată.
Ciobanii s-au instalat în pieţe încă de la 7 dimineaţa. Ştiu că romanii nu au bani de un miel întreg, aşa că au venit cu oferte speciale.
”Dăm şi pe bucăţi, dăm şi pulpa, dăm şi organe, dar numai cu cap”, spune un comerciant.
Clienţii şi-au făcut socotelile din vreme şi şi-au găsit parteneri de cumpărături, astfel încât să împartă cheltuiala. Cine nu a făcut-o, găseşte pe loc soluţii în piaţă.
Preţurile variază între 19 şi 28 de lei kilogramul, iar mieii nu sunt prea mari, căci anul acesta Paştele a venit devreme.
Cine nu are bani de friptură, se mulţumeşte cu organele, din care face drob.
”Foarte scump mielul, eu nu-mi permit să iau”, spune un bătrân.
Masa de Paşte e înveselită mereu cu verdeţuri proaspete. Pe tarabe găseşti de toate: leurdă, ceapă verde, ridichii, lobodă şi spanac. La Braşov, inspectorii sanitar veterinari au verificat, cu un aparat special, nivelul de nitraţi din legume.
Acolo unde valorile măsurate pe loc au depăşit limita admisă, ţăranii au fost obligaţi să scoată marfă de pe tarabe. Verdeţurile lor vor ajunge în laborator, pentru analize mai precise.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!