Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii dezvăluie cum au ”reușit” să ajungă pe locul 1 în lume la consumul de alcool. ”Am diabet, că aș bea mai mult”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bărbaţii din România sunt cei mai mari consumatori de alcool din lume!

Este concluzia alarmantă a unui studiu amplu dat publicităţii şi coordonat de experţi de la Universitatea din Washington.

Aceştia spun că ai noştri beau de opt ori mai mult alcool pe zi faţă de doză considerată un consum moderat. Acelaşi studiu îi contrazice pe experţii care susţin că alcoolul în cantităţi mici, poate fi benefic pentru sistemul cardio-vascular.

Bărbat: "Beau de supărare, lipsa de bani. Sunt bolnav de diabet, nu prea am voie ca aş bea mai mult." Reporter: "Cat beţi?" Bărbat: "Trei beri sau o sticlă de vin".

I se alătură şi vecinul său, bolnav de ulcer.

Citește și
alcool
Bărbații din România, campioni la consumul de alcool. Câte băuturi consumă pe zi

Bărbat: "Beau patru beri." Reporter: "Pe zi?" Bărbat: "Da, de ce să mint." Reporter: "În fiecare zi?" Bărbat: "Da, de poftă. E cald şi te mai răcoreşti cu o bere." Reporter: "Păi şi până la patru?" Bărbat: "Merge înainte".

O realitatea pe care o adânceşte şi mai mult un studiu amplu, făcut de profesorii de la Universitatea Washington care au adunat date din sute de alte studii din toată lumea.

Au ajuns la concluzia că bărbaţii din România consuma cel mai mult alcool pe zi, 8,2 de grame, în tipuri diferite de băuturi. Ţara noastră este urmată de Portugalia şi Luxemburg, iar la polul opus este Pakistan.

Unii medici spun că un consum moderat înseamnă 10 grame de alcool pe zi. Asta înseamnă un pahar de bere sau un pahar de vin 150 de ml de vin sau 40 de ml de tărie. Experţii de la Universitatea din Washington sunt de părerea că romanii consuma de opt ori mai mult pe zi.

Marian Ion, barman: "Femeile comanda multe cocktail-uri şi vin, iar barbantii multă bere dar şi tărie".

Dacă unele studii anterioare arătau ca un pahar de vin le poate face bine celor care suferă de boli cardio-vasculare, profesorii americani spun că efectele negative ale alcoolui depăşesc intotdauna eventualele beneficii.

Florin Ene, medic psihiatru la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia": "Au efect negativ asupra tubului digestiv, pot să apară hepatite alcoolice la început, ulterior ciroze. Foarte mulţi fac şi diabet."

Specialiştii pun consumul mare de alcool pe seama lipsei de educaţie şi a sărăciei din ţara noastră.

Radu Leca, psiholog: "Oamenii simpli simt că e ceva în neregulă cu ei şi se refugiază profund în alcool. Alcoolul îi sedează. Şterge sentimentul de vinovăţie".

În România, gradul de sărăcie e mare şi aduce şi lipsa de educaţie. De aici şi numărul mare de tineri şi bărbaţi care conumă mult alcool.

În fiecare an 2,2% dintre femei şi 6,8% dintre bărbaţi mor în lume în urma unor probleme de sănătate asociate consumului de alcool.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult