Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Singurul efort pe care îl fac asistații social e să arate că nu pot munci. ”De abia suflu”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Menite să îi ajute pe oameni să obțină mai ușor un loc de muncă, cursurile de formare profesională nu sunt la mare căutare.

Cei care ar trebui să își dea interesul să învețe o meserie pentru a nu mai trăi din ajutorul social de la stat par să fie indiferenți. Dovada vine, de pildă, de la Brașov unde opt astfel de cursuri au fost amânate pentru că numărul candidaților a fost prea mic.

Ca să primească în continuare ajutorul social de la stat, o  femeie are nevoie de un document care să demonstreze că şi-a căutat un loc de muncă, dar nu a găsit. Se plânge că nu ştie să facă nimic, însă nici nu vrea să înveţe. În aceeaşi situaţie sunt sute de oameni din judeţul Braşov.

Femeie: "Pai avem destule. De-abia mai suflu, ce sa mai zic, ca nici nu pot sa vorbesc."

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov a încercat să organizeze în luna aprilie opt cursuri de calificare. Dar cum puţine persoane s-au arătat interesate să înveţe o meserie, proiectul a fost amânat pentru luna mai. Însă fără succes şi de această dată.

Citește și
asistați social
Asistații social ar putea fi obligați să presteze muncă necalificată și în mediul privat

Rommer Sandor, director executiv adjunct AJOFM Braşov: "Legislaţia prevede că numărul de cursanţi să fie de 14 iar, din păcate, deocamdată avem înscrişi de la 9 până la 11 persoane."

În acelaşi timp, angajatorii se plâng ca nu găsesc personal. Cu toate că sunt dispuşi să îi formeze la locul de munca pe cei care vor să lucreze.

Nicoleta Pălăduță, coordonator formare profesională: "Există dificultăţi când vorbim de găsirea unui angajat în domeniul hotelier, al ospitalităţii, personalul este din ce în ce mai slab pregătit."

Cu o rată a şomajului de 4,6 la sută, România se află pe locul opt în topul statelor europene cu cel mai redus şomaj.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult